x

The William Blakes opfordrer publikum til at filme live-koncert

The William Blakes opfordrer publikum til at filme live-koncert

At den teknologiske udvikling er ved at løbe fra kunstnere og selskaber, som forsøger at bekæmpe piratudgivelser er ikke noget nyt. Antallet af uautoriserede optagelser er derimod støt stigende i kraft af video/kamera-mobiltelefoner og tjenester som YouTube, der gør det nemt at dele sine håndholdte optagelser med resten af verden.

Danske The William Blakes har nu valgt at invitere publikum til at optage deres koncert i Store Vega d. 11. september med mobiltelefoner og sende optagelserne til bandets pladeselskab (Speed Of Sound). Disse forskellige videoklip vil derefter blive sammensat til en officiel live-video.

"Problemet med private optagelser på nettet er altid lyden," forklarer Frederik Nordsø. "Derfor skal vi nok sørge for at optage og mixe musikken bagefter. På den måde kan vi klippe frem og tilbage mellem alle kamerarene og lave en hel unik video sammen med vores fans."

Bandet har særligt nummeret "Dark Hands" i tankerne som en kandidat til den nye video, men udtaler samtidig, at folk er meget velkomne til at optage så meget som muligt til koncerten.

"Vi er glade, hvis vi får et nummer med en masse kameraer, men vi har alligevel tænkt os at mixe det hele så det lyder fedt, så jo mere jo bedre!", fortæller Fridolin Nordsø.

Initiativet er baseret på ideen om, at de mange private koncertoptagelser kan bruges til noget konstruktivt i stedet for at modarbejde det teknologiske fremstridt. Forsanger Kristian Leth kalder det klynkeri, når pladeindustrien forsøger at begrænse folks øgede muligheder idag.

"Det er simpelthen for ynkeligt at høre på musikere der brokker sig over teknologien og fremskridtet. Om det er Paul McCartney eller Prince eller Metallica så er det bare dumt at høre på. Det er op til os selv som musikere at gøre en forskel og at bruge de nye muligheder til vores fordel" siger Kristian Leth.
Ydermere hævder forsangeren, at piratkopiering ikke har haft nogen negativ indflydelse på musikken i Danmark:
"Der bliver brugt alt for meget tid på at beklage sig enten over piratkopiering eller pladesalgets fald. Musikken har aldrig lydt bedre i Danmark, så alle rygterne om krise er altså bare rygter."

The William Blakes spiller i denne uge tre koncerter i forbindelse med udgivelsen af albummet "The Way Of The Warrior".
Torsdag 9. september -  VoxHall, Århus  
Fredag 10. september - Studenterhuset, Aalborg  
Lørdag 11. september - Store Vega
Køb billetten via GAFFA Live (og husk at medbringe kamera-mobil)

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA