x

Første hele Roskilde-koncert tilgængelig

Første hele Roskilde-koncert tilgængelig

Roskilde Festival viser nu den første koncert fra årets festival i fuld længde på festivalens hjemmeside. I længere tid har man kunne se en række klip fra festivalen, men nu kan man altså se en komplet koncert med det aalborgensiske band Thee Attacks.

Festivalen skriver i en pressemeddelelse, at den vil tilbyde musikelskere mange flere koncertoptagelser, men at manglende standarder for rettighedsaftaler besværliggør processen.

Den første koncert er dog i hus, og det er som sagt med rockbandet Thee Attacks, der spillede på Pavillion Junior i dagene op til selve festivalen. Roskilde Festival skriver endvidere om problematikkerne med at få lov til at gøre koncerterne tilgængelige:

"Nogle navne stiller større krav til produktionen, og andre ønsker egentlig betaling for brug af materialet. For mindre navne skyldes det ofte en mangel på standarder i rettighedsaftaler, som gør det både tidskrævende og omkostningstungt at sikre liveoptagelser." Udviklingschef ved Roskilde Festival, Esben Danielsen, uddyber endvidere:

"Publikum skriger på at opleve de forrygende koncerter igen, og musikerne har brug for denne platform for at bære deres musik ud. Men som det ser ud nu, er branchen endnu ikke klar til det. Der mangler ganske enkelt retningslinjer og standarder, som gør det lettere og mere gennemskueligt for alle i branchen at arbejde med de digitale muligheder. Vi vil gerne gøre vores for at ændre dette, og vi starter med dem, som vil."

Thee Attacks er aktuelle med debutalbummet "That's Mister Attacks To You", der udkom tidligere i år på Crunchy Frog. Albummet modtog tre stjerner af GAFFAs anmelder Erik Barkman, som gav følgende anbefaling: "Prøv hellere at fange Thee Attacks live - rygterne vil vide, at de sparker røv på en scene."

Det har du nu muligheden for på Roskilde Festivalens web-tv, som fra i dag og et år frem vil have koncerten tilgængelig. Se koncerten med Thee Attacks herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA