x

GAFFA anmelder danskrockens hellige gral

GAFFA anmelder danskrockens hellige gral

Nu er det igen muligt at få fat i en række rockklassikere med blandt andet Young Flowers, Burnin' Red Ivanhoe, Skousen & Ingemann, Pan, Ache, Day Of Phoenix, Beefeaters, Hurdy Gurdy og mange andre. En ny samling på 40 album dækker nemlig dansk rock i perioden 1965-1978 i tre bokse med titlen Dansk Rock Historie, som netop er udkommet.

Hver boks kommer desuden med en bonus-cd, hvor der fra arkiverne er fremdraget singler, outtakes og alternative udgaver af kendte skæringer. Folkene bag udvælgelsen af materialet gør opmærksom på, at det i sagens natur ikke har været muligt at få det hele med, men at de skal have skummet fløden for det bedste materiale, de kunne finde.

GAFFA har sat vores mangeårige anmelder Torben Holleufer til at lytte alle tre bokse igennem for at vurdere de enkelte album cd for cd. Det er blevet til en omfattende artikel, som du kan læse i GAFFAs artikelsektion. Artiklen begynder således:

"I bagklogskabens uklare lys har vi en tendens til at slå det hen. Noget med hashtågerne, syrerejserne og endeløse guitarsoloer. Eller de pokkers 68'ere eller røde lejesvende. Forkert! Om igen.

40 album på en gang beviser det endegyldigt: At det var en ufatteligt kreativ tid, som danskrocken gik igennem mellem 1965, hvor vi var midt i folkemusikbølgen og Dylan var gud og hen over eksplosionen, som danske unge havde til fælles med hele den vestlige verden. Hvor hjemlige personligheder var med til at sætte brand i musikken og i kreativiteten. Kunstnere som Eik Skaløe, Stig Møller, Peter Ingemann, Peer Frost, Peter Thorup, for ikke at glemme brødrene Koppel, Annisette og alle de andre. 40 album som bare var toppen af isbjerget, for selv i en så udsøgt samling mangler vi rigtigt mange fra en tid, hvor der blev produceret sindssygt meget fantastisk musik i Danmark. Her er eksempelvis kun en skive med Gasolin', Kim Larsens Værsgo' er slet ikke med. Ej heller Prinsesseværelset med Furekåben, Glem det hele med Hyldemor, de fire første med Shu-bi-dua, Burnin Red Ivanhoes selvbetitlede andet album, som med rette vakte stor opsigt i England og mange, mange andre. Og alligevel er det selveste arvesølvet vi står med på de her tre formidable udgivelser."

Læs hele artiklen i GAFFAs artikelsektion

Køb bokssættene i GAFFA Shop


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA