x

Coldplay tager chancer på næste album

Coldplay tager chancer på næste album

Coldplay er ved at være færdige med deres kommende, femte album, og i det nye nummer af Q Magazine fortæller forsanger Chris Martin lidt om albummet:

"Vi har skåret antallet af sange ned til 15. Jeg prøver at sørge for, at der er tre sange, som begynder med det samme bogstav. På det sidste album var det "L". Det kan være, det bliver "U" denne gang. En af dem er "Up With The Birds". Det kan være, det bliver en duet, men vi ved endnu ikke med hvem. De to andre sange ved vi ikke endnu, hvilke bliver."

Chris Martin fortæller videre, at andre mulige sange på albummet er "Hurts Like Heaven" og "Every Teardrop Is A Waterfall", og at guitarist Jonny Buckland får mere plads end vanligt.

Chris Martin siger: "'Hurts Like Heaven' er helt igennem Jonny. Den har kun to akkorder. Sangene er band-agtige, guitarorienterede. Jonny kommer ud af sin puppe. Vi tager simpelthen chancer. Vi er sultne og tændte. Og fem år er vi i slut-trediverne. Vi er nødt til at have lavet vores bedste arbejde til den tid."

Som vi skrev forleden, udgiver Coldplay en julesingle med titlen "Christmas Lights" 1. december. De spiller også to støttekoncerter i England 19. og 20. december og har meldt deres ankomst til den tyske Rock Am Ring/Rock Im Park-festival næste sommer.

Coldplay debuterede i 2000 med albummet "Parachutes", der straks blev et stort hit. Deres seneste studiealbum er "Viva La Vida or Death And All His Friends" fra 2008. Et album, som blev verdens bedst solgte album det år og til dato har solgt omkring ni millioner eksemplarer, så der er noget at leve op til.

Det nye Coldplay-album ventes udgivet på et endnu ikke nærmere specificeret tidspunkt i 2011.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA