x

Sufjan Stevens appellerer til dine hjerneceller

Sufjan Stevens appellerer til dine hjerneceller

Lil Wayne og Sufjan Stevens (billedet) er i hver sin ende af intelligensspektret, hvis man kigger på et diagram udformet af en ph.d.-studerende ved CalTech (California Institute of Technology) i USA. Virgil Griffith hedder han, og han har lavet et diagram, der visualiserer sammenhængen mellem genre og musikpræferencer hos en række studerende med deres prøveresultater i en såkaldt SAT-Test.

Testen bliver taget af unge mennesker i USA for at afgøre, om de er egnede til at fortsætte på college efter high school. Der er dog ikke tale om en dediceret intelligenstest i traditionel forstand, og selve intelligensbegrebet er også - som det nok er en del bekendt - under heftig diskussion i disse år.

Det fremgår af diagrammet, at de studerende, der foretrækker at lytte til kunstneren Lil' Wayne, har klaret sig dårligere i sin SAT-prøve, end folk der har hørt Sufjan Stevens, Radiohead, Beethoven med flere.

Også de studerende der hører Beyoncé og T.I. har klaret sig relativt dårligt i prøven, mens de fleste kunstnere og bands ligger i et midterfelt - hvilket også gør, at man ikke endegyldigt kan sige, at visse musikgenrer knytter sig til studerende med et højt eller lavt testresultat.

Virgil Griffith gør også opmærksom på, at man ikke kan drage en direkte parallel mellem musiksmag og intelligens, og at man skal tage hele undersøgelsen med et smil på læben.

Se selv hvor du ligger i diagrammet her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA