x

Joe Bonamassa besøger Randers

Joe Bonamassa besøger Randers

Den 26. april kommer guitaristen Joe Bonamassa atter forbi dansk jord, hvor han vil give koncert på Værket i Randers. Det er den progressive bluesrockguitarists eneste danske koncert på turnéen i det nye år, mens Bonamassa senest var forbi dansk jord i oktober, hvor han slog vejen forbi et udsolgt Store Vega i København.

Der skulle være en ny udgivelse på vej fra Bonamassa hånd i foråret 2011, og der er derfor mulighed for at opleve det nye materiale til koncerten i Randers. Seneste udspil fra Bonamassa var "Black Rock", der udkom i marts tidligere i år, ligesom han er aktuel i supergruppen Black Country Communion med Glenn Hughes (tidligere Deep Purple og Black Sabbath), Jason Bonham (afløste far John i Led Zeppelin) og Derek Sherinian (Dream Theatre).

33-årige Bonamassa har allerede kunnet fejre 20-års jubilæum som professionel musiker, og han var ikke mere end fire år gammel, da han fattede en ganske særlig interesse for guitarmusikken med store forbilleder i Jimi Hendrix og Eric Clapton. "Black Rock" var således Bonamassas tiende album, hvor GAFFAs anmelder Henrik Friis i sin firestjernede anmeldelse skrev:

"Ud over blandingen af blues-covers og egne kreationer, har Bonamassa også åbnet dørene i det græske Black Rock-studio på Santorini for et par lokale musikere, som med klarinet og bouzouki giver yderligere flavour i et par sange - og åbner dem op. Dét vidner både om stor selvtillid, nysgerrighed og overskud – og så fungerer det. Folk med trang til nakkeryk og lange luftguitar-soloer får selvfølgelig lysten styret med den tunge bluesrock og glade rhythm'n'blues. Men tillægsgevinsterne gør for alvor kagen spiselig."

Hvorvidt guitar-aficionadoen kan holde niveauet på sin 11. albumudgivelse i foråret 2011, skal blive spændende at høre, når Joe Bonamassa giver koncert den 26. april på Værket i Randers. På aftenen vil den engelske duo Paul Lamb & Chad Strentz være support, mens Bonamassa vil blive bakket op af Rick Melick (keys), Carmine Rojas (bas) og Boogie Bowies (trommer). Billetter til koncerten kan købes via www.randersbilletten.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA