x

Belle And Sebastian klar til dansk koncert

Belle And Sebastian klar til dansk koncert

Det er efterhånden 15 år siden, Belle And Sebastian forevigede sin første samling charmerende popsange på debuten "Tigermilk", og siden har en dedikeret skare af fintfølende ører fulgt Stuart Murdoch og hans musikalske kompagnoner fra Glasgow. Undertiden er det blevet til i alt otte studieudgivelser fra septettens hænder - hvoraf det seneste, "Belle And Sebastian Write About Love", så dagens lys i efteråret. Sideløbende har Belle And Sebastian ført et lige så flittigt turné-liv, som ifølge trommeslager Richard Colburn stadig er ophav til udbredt fornøjelse for bandet - såvel i øvelokalet som på landevejen.

Hvordan er det gået i øvelokalet?

- Jeg synes, det er gået godt. Vi er lige kommet tilbage fra Australien, hvor vi har været på turné, så i øjeblikket er vi alle ret hårdt ramt af jetlag og slapper bare af. Men før vi tog af sted, øvede vi intensivt i flere uger, og det nød vi virkelig. Vi holder meget af at stå i øvelokalet og spille både de nye og gamle sange.

Hvordan har I det generelt med livet på landevejen?
- Personligt vil jeg faktisk sige, jeg elsker det! Det er ret sjovt, for vi er jo så mange mennesker i bandet, som skal forsøge at enes om tingene, og det er vi nok ikke altid lige gode til i studiet. Men på landevejen er det anderledes. Der er det, som om vi husker at sætte pris på hinanden og på det faktum, at vi får lov at spille sammen så mange forskellige steder i verden.

Hvad kan vi så forventes os af koncerten i København?
- Tja, vi udgav jo et album sidste efterår ("Belle And Sebastian Write About Love", red.), og den vil vi selvfølgelig spille nogle sange fra. Men derudover regner vi med at lufte en del af vores gamle materiale, så publikum kommer vel til at høre lidt af det hele, tør jeg godt love.

Hvad gør I, lige inden I går på scenen?
- Vi plejer egentlig bare at samles i det samme rum og få afklaret, hvilke sange, som skal gå direkte over hinanden, og i hvilken rækkefølge de skal komme. Stuart (Murdoch, red.) har det her ritual med, at han altid skal have et bad, lige inden vi går på scenen, men når det er overstået, plejer vi bare at sige til hinanden: "Nyd showet!"

Hvad står der på jeres forplejningsliste?
 -Der står faktisk ganske almindelige ting som for eksempel frugt, sandwiches, chips, slik og øl. Vores eneste særlige krav er, at halvdelen af øllene helst skal være lokale. Vi kan godt lide at prøve øl fra så mange steder i verden som muligt, og jeg regner da også med, at vi skal smage et par danske øl på fredag. Men ellers er vi et ret nemt band at tilfredsstille.

Hvad hører I i tourbussen?
- Generelt plejer vi ikke at høre musik sammen i bussen. Nu har vi efterhånden turneret så længe, så typisk sidder vi bare hver for sig og hører musik med hovedtelefonerne på eller ser en dvd på laptoppen. Det fungerer godt for alle i bandet at kunne trække sig ind i sin egen lille verden oven på en koncert. Men skal der sættes noget på busanlægget, plejer The Beach Boys altid at være et sikkert hit!

Belle And Sebastian spiller i morgen aften 1. april i Falkoner Salen i København med Lars And The Hands Of Light som opvarmning. Arrangementet begynder klokken 21.00, og der er stadig billetter at få via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA