x

Se Cameron Crowes Pearl Jam-dokumentar i danske biografer

Se Cameron Crowes Pearl Jam-dokumentar i danske biografer

I september måned fejrer Pearl Jam tyve års-jubilæum, og som vi tidligere har skrevet her på sitet, udkommer der i den anledning både en bog og en film med tilhørende soundtrack. Og nu har danske Pearl Jam-fans mulighed for at opleve Cameron Crowes dokumentar på det store lærred (og ikke mindst på store højtalere).

Den 20. september klokken 21.30 vises "Pearl Jam Twenty", der er klippet sammen af over 1000 timers både nye og gamle optagelser, i Palads København, Biocity Odense, Biocity Aalborg og Biocity Århus. Filmen får premiere over hele verden samme dag.

Om filmen skriver CPH:DOX, der står bag visningerne:

"Filmen fejrer rockgiganternes nu 20 år lange karriere fra de spæde år til det kaos, der fulgte i kølvandet på grunge-gennembrudet med debuten Ten. Fra skovmands-skjorter, Nirvana-sammenligninger og MTV-dominans tog de fem venner et aktivt skridt væk fra dette spotlys. Men filmen skildrer også tragedien på Roskilde Festival, deres unikke forhold til fanbasen og deres interne forhold, der har gjort at de i modsætning til næsten alle grunge-kollegaerne har formået at holde sammen."

Billetter kan bestilles her.

Hvis du er Klub GAFFA-medlem kan du i næste klub-tillæg læse et langt interview med Pearl Jam-guitarist Stone Gossard, der fortæller om bandets karriere frem til nu.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA