x

Spleen United: Knæk koden [Opdateret]

Spleen United: Knæk koden [Opdateret]

Efter lang tids stilhed er Spleen United begyndt at røre på sig igen forstået på den måde, at bandet er begyndt at taste løs i koder.

Siden mandag den 24. oktober er det elektroniske band begyndt på at opdatere deres Facebook-væg med yderst kryptiske tal, som i sidste ende kommer til at afsløre en hemmelighed:

24. oktober: 00
25. oktober: 00 6
27. oktober: 004 60
28. oktober: 004 60 9 2
29. oktober: 004560 9 7 2

Det kommende album

Spleen United er i gang med at lægge sidste hånd på deres tredje studiealbum, som skulle have været udgivet sidste vinter, men på grund af ukendte årsager er blevet udsat.

I sommer 2010 udgav de singlen "Sunset To Sunset" med en tilhørende musikvideo, hvor kvintetten spillede en maratonkoncert fra solnedgang til solnedgang på et stort set øde område i Københavns Sydhavn. Om denne single vil optræde på det kommende album er endnu uvist.

Analog vs. digital

Da bandet debuterede i 2005 med "Godspeed Into The Mainstream", var det i klassisk rock-opsætning, hvor guitar, bas og trommer blev spædet op med en elektronisk instrumentpark. Ligeledes gjaldt det for efterfølgeren "Neanderthal" fra 2008, der tilføjede et nyskabende rave-orienteret lydlandskab.

På den kommende tredje plade har bandet efter sigende skrottet guitar og bas, da det ifølge sanger Bjarke Niemann virker for kikset at blande strengeinstrumenterne med bandets overskyggende kærlighed for den elektroniske lyd. Men efter albummets udsættelse er denne udmelding også kommet i tvivl.

Indtil da må fans knække koden på bandets Facebook-væg, der dag for dag afslører et nyt tal. Hvad løsningen er, er op til den snedige fan at finde ud af.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA