x

Aerosmith lover nyt album om tre måneder

Aerosmith lover nyt album om tre måneder

Aerosmith har fundet sammen med Jack Douglas, som producerede bandets klassiske album i 1970'erne, og sammen har gruppen i al stilhed indspillet deres femtende studiealbum. Det første album fra gruppen i otte år er kommet til verden, alt imens Tyler sidder som dommer i American Idol. Albummet er næsten færdigt og kan forventes at udkomme om tre måneder.

Ved en pressekonference i Los Angeles kunne de fire medlemmer af Aerosmith, minus Brad Whitford som var forhindret i at deltage, afsløre tre numre: "Legendary Child", "Beautiful" og "Out Go The Lights", og Tyler udtalte til journalister og fans at: "Vi vil ikke skuffe jer", skriver Huffingtonpost.com. Yderligere fortalte Tyler, at bandet var ved at færdiggøre de to sidste numre til albummet, der endnu ikke har fået offentliggjort en titel og er det første udspil fra bandet siden 2004's "Honkin' On Bobo".  

Bandet fortalte, at de fik kontakt med Douglas, som producerede "Get Your Wings" (1974), "Toys In The Attic" (1975) og andre 70'er-album fra det platinsælgende Boston-band. Det femtende album vil indeholde toner og guitarriffs fra tidligere jamsessions og sange, som var blevet lagt på hylden. "Vi har en masse sange, som vi holder meget kære, og som vi har skrevet over årene", fortalte Tom Hamilton. "Og vi kan fornemme hvornår det er det perfekte tidspunkt at "whip them out". Og den følelse har vi nu", fortsatte Hamilton.   

Aerosmith er kendt for Steven Tyler og guitarist Joe Perrys had/kærligheds-forhold, men til pressekonferencen fortæller Rolling Stone, at de to bandmedlemmer så ud til at være på god fod. Tyler nævnte, hvor glad han var for at Perry spillede "Happy Birthday" for at markere sangerens 64 års fødselsdag på American Idol, og da Perry blev spurgt om Tylers job i American Idol svarede han: "Han hygger sig med det. Jeg tror, at han er gladere for at gøre det nu, helt ærligt".

Albumprocessen har dog ikke været helt problemfri, da bandet havde diskuteret meget, hvilke sange skulle inkluderes på albummet: "Skal vi bruge Toms, Joes eller mine? Det er altid en kamp. Og så er der en hel del mere. Jeg tror mere, at I skal være bekymrede over det faktum, at vi stadig er sammen efter fyrre år, og at det I skal til at høre, er et nyt album. Jeg tror, at I vil blive positivt overrasket".

På vingerne i 42 år

Aerosmith blev dannet i 1970 og består i dag af Steven Tyler, Joe Perry, Tom Hamilton, Joey Kramer og Brad Whitford. Bandets stil er præget af blues-baseret hård rock, som indeholder elementer af pop, heavy metal og rhythm & blues. Gruppen udsendte deres selvbetitlede debutalbum i 1973, som indeholder gruppens signaturlyd med ligetil hård rock med blues inspirationer. Albummet fik en overordnet positiv modtagelse, hvor Rolling Stone tildelte albummet fire ud af fem stjerner.

Efter en længere turne´ udgav bandet deres andet album "Get Your Wings" i 1974, som blev den første af en række platinsælgende album produceret af Jack Douglas. Det var dog først med deres tredje album "Toys In The Attic" fra 1975, at gruppen blev et etableret navn på den amerikanske rockscene på lige med Led Zeppelin og The Rolling Stones, hvor albummet siden har solgt otte gange platin.

"Rocks" udkom i 1976 og er blevet hyldet af bandets fans som deres mest rå og rockende album nogensinde. Albummet solgte hurtigt platin og er at finde på Rolling Stones liste over "de 500 mest fantastiske album nogensinde", og er siden blevet sagt skulle have påvirket bands som Guns N' Roses, Metallica og Mötley Crüe. "Draw The Line" udkom i 1977 og blev betragtet som et skridt tilbage for bandet, da det ikke levede op til forventningerne og succesen fra de to tidligere albums.

I 1979 forlod Perry bandet for at danne sit The Joe Perry Project, og senere samme år udkom "Night In The Ruts", som hurtigt faldt på hitlisterne. Bandet tog på turné for at promovere albummet, men bandets popularitet svandt ind. I 1980 begyndte Tylers stofmisbrug at påvirke bandets koncerter, hvor han kollapsede på scenen under en koncert i Portland, Maine. Gruppen udsendte deres "Greatest Hits" samme år, et album som først senere vandt popularitet og er til dato gruppens bedst sælgende album med 11 millioner eksemplarer. I 1981 oplevede gruppen en del modstand, da Tyler kom ud for en motorcykelulykke og Whitford forlod gruppen. Med erstatning af Jimmy Crespo for Perry og Rick Dufay for Whitford udgav Aerosmith "Rock In A Hard Place" i 1982, som ikke blev en kommerciel succes og kun solgte guld.

I 1984 så Perry og Whitford Aerosmith optræde ved Bostons Orpheum Teater, hvilket førte til deres genforening med bandet. Herefter udsendte gruppen syv album: "Done With Mirrors" (1985), "Permanent Vacation" (1987), "Pump" (1989), "Get A Grip" (1993), "Nine Lives" (1997), "Just Push Play" (2001) og senest "Honkin' On Bobo" (2004).

Gruppens seneste album "Honkin' On Bobo" modtog fire stjerner af GAFFAs Henrik Friis, som skrev: "For alle andre end hardcorefans mistede Aerosmith taget efter 1993s "Get A Grip" og har siden levet på renomméet fra 80'ernes massive comeback. Men med denne længe lovede/ventede hyldest til bluesen er Steven Tyler & co. faktisk tilbage på sporet".  

Bandet har nu lovet sine fans, at man ved deres femtende studiealbum ikke vil blive skuffet. Man kan kun vente og se, når det endnu unavngivne album udkommer om tre måneders tid.

I mellemtiden kan du nyde en playliste med Aerosmiths klassiske numre startende med hitsinglen "Crazy" her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA