Nyhed

M.I.A. giver forsmag på single

Rapperen og sangerinden har oploadet en knap to minutters forsmag på singlen ”Come Walk With Me” på sin Twitter-profil

Det er efterhånden snart på Twitter at man skal holde øje, hvis man vil have det sidste nye fra de internationale kunstnere. I går, den 29. april, gjorde M.I.A. også brug af det sociale netværk, da hun sendte et næsten to minutters uudgivet klip til nummeret "Come Walk With Me".

"Mannnnnnn, det er dage som denne jeg bare vil uploade sangene med det samme og bestige Himalayabjergene med Ikhyd (M.I.A.s søn, red.) på min ryg", skriver den kvindelige rapper og sanger.

M.I.A. arbejder for tiden på et nyt album, som forventes færdigt senere på året. Albummet vil blive det fjerde studiealbum fra rapperen, og ifølge rygter skulle Swizz Beats, Cataracs og Chris Brown være at finde på albummet.


En tamilsk tiger

Rapperen og sangerinden debuterede i 2005 med albummet "Arular", som fik en rosende modtagelse med topkarakter fra Allmusic med 5/5, Rolling Stone 4/5 og Pitchfork 4/5. Herhjemme blev albummet også modtaget med rosende ord, hvor GAFFAs anmelder Morten Schwartz Lausten tildelte albummet hele seks ud af seks stjerner og skrev: "Selvom den sri lankanske flygtning Maya, der står bag M.I.A., er prisbelønnet, feteret billedkunstner, er hun på ingen måde assimileret med mainstream eller pop." 

Gennembruddet og opmærksomheden kom dog først rigtigt med singlen "Paperplanes" fra M.I.A.s andet album "Kala" fra 2007. Albummet fulgte godt op på sin forgængers succes, hvor den modtog 4,5 af både Allmusic og Rolling Stone. Helt så gavmild var GAFFAs Thomas Borre ikke, men gav dog albummet fire stjerner og skrev: "M.I.A. favner med andre ord stadig bredt og uprætentiøst, og det er – sammen med hendes henslængte vokaler og de uortodokse produktioner bistået af bl.a. Switch, DJ Diplo og Timbaland – stadig den engelsk/srilankanske kunstners stærkeste kort på en særdeles værdig debuthype-opfølger".


Senest udkom tredje album "Maya" i 2010 fra M.I.A.s eget pladeselskab N.E.E.T. Recordings i samarbejde med XL Recordings og Interscope Records. Albummet fik en modtagelse med delte meninger, men fik overordnet positive karakterer, hvor Allmusic tildelte albummet 3/5 og Rolling Stone 4/5. GAFFAs Jesper Buhl gav albummet fire stjerner og skrev: "M.I.A. er tilbage i vanlig stil med (til tider paranoide og tvivlsomme) politiske budskaber i tekster, der veksler mellem det smågeniale og det forvrøvlede og produktioner, der veksler mellem det støjende voldsomme og det poppet tilgængelige". 

Det bliver spændende at se, om det kommende fjerde album fra rapperen vil følger op på sine forgængeres succes.

Få en forsmag på albummet med Twitter-klippet til "Come Walk With Me" af M.I.A. her:


 

ANNONCE