x

GAFFA-skribent udgiver Pearl Jam-bog

GAFFA-skribent udgiver Pearl Jam-bog

”Vi har aldrig ønsket, at der skulle skrives en officiel biografi om bandet og har det stadig sådan. Men det ville være interessant at læse om din oplevelse af alt det, der er sket. Det er en vigtig historie at fortælle. Vælger du at gøre det, vil jeg meget gerne bidrage med, hvad jeg kan.”

Sådan lød svaret, da GAFFA-journalist Henrik Tuxen i oktober sidste år spurgte Pearl Jams stifter og guitarist Stone Gossard, om han måtte skrive bandets biografi.

Resultatet blev ”I Pearl Jams Fodspor – Før, Under Og Efter Roskilde” – en historie, der starter i Seattle i 1996, men hvis primære omdrejningspunkt er ulykken på Roskilde Festival 2000 hvor ni unge mænd døde under Pearl Jams koncert. Bogen, som går bag om både bandet og ulykken, udkommer torsdag d. 27. oktober på GAFFAs eget forlag.

Øjenvidneberetning
Ulykken på Roskilde Festival var en ufattelig tragedie, som ramte ofrenes familier og pårørende hårdest. Samtidig har ulykken haft traumatiske følger for Pearl Jam og efterladt dybe spor i ungdomskulturen og de mere end 50.000 mennesker, som var til stede under koncerten.

Henrik Tuxen stod selv på Orange Scene under den skæbnesvangre koncert og var vidne til ulykken på nært hold. Efter først at have formidlet kontakten mellem bandets sanger Eddie Vedder og danske pårørende, rejste forfatteren i 2003 rundt sammen med Stone Gossard og besøgte flere af ofrenes venner og familier i Skandinavien.

I Pearl Jams fodspor er en personlig beskrivelse af oplevelser på og bag scenen med et af 90'ernes største internationale rocknavne og et indgående portræt af flere af de pårørendes liv, følelser og
sorgbearbejdelse i kølvandet på ulykken.

Pearl Jams hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA