Nyhed

Nyt Martin Hall-album opføres live

Sangene fra "If Power Asks Why" kan opleves i Aarhus og København i november og december

Den produktive sanger, multimusiker og forfatter Martin Hall har netop udgivet albummet "If Power Asks Why", hvor han har allieret sig med mezzosopranen Andrea Pellegrini og den klassiske pianist Tanja Zapolski. Hall har skrevet og produceret albummet, men medvirker selv kun i baggrunden på spilledåse, lydeffekter med videre. Pellegrini og Zapolski får assistance af det klassiske ensemble Lydenskab og kontrabassisten Ida Bach Jensen, pladen er produceret af Hall selv, og materialet er for størstedelen af numrenes vedkommende arrangeret af Alexander Zapolski.

Man har nu mulighed for at opleve sangene live, for Andrea Pellegrini, Tanja Zapolski og Lydenskab opfører musikken på henholdsvis Teater Katapult i Aarhus lørdag den 3. november og Teater Grob i København lørdag 15. december. Martin Hall dukker ikke selv op, men kan til gengæld opleves på Kulturnatten fredag den 12. oktober klokken 22 på Statens Museum for Kunst i København, hvor han vil spille instrumentalmusik i selskab med multiinstrumentalisten Johnny Stage og den førnævnte kontrabassist Ida Bach Jensen.

Hall, Pellegrini og Zapolski er samtidig klar med den anden video fra albummet, nemlig til åbningsnummeret "Dead Horses On A Beach". Også i videoen glimrer Hall ved sit fravær, og i stedet fokuserer den retro-orienterede optagelse på sangerinden Andrea Pellegrini og pianisten Tanja Zapolski.


Videoen er instrueret af Robin Skjoldborg, produceret af Martin Hall og klippet af Henrik Möll.

Selv beskriver Hall det musikalske projekt således:

"Udgangspunktet for produktionen er en række flygelbaserede hybridlieder, en samling rendestenssange med havudsigt, og materialet er kendetegnet af en særligt dunkelt-dramatisk karakter, hvor titler som "Hope is a Lack of Information", "Rather Quotable than Honest" og "MILFs, Cum and Schopenhauer" måske kan være med til at give en indikation af projektets lyriske åre. Der er tale om et værk fuld af affektbårne indsigelser mod tidens kulturelle imperativer
– om en serie både højstemte og bramfrie kommentarer til tidens centerløse kønsrolledebat og standardiserede begærsparametre".


Køb billetter til koncerterne på Teater Katapult i Aarhus lørdag den 3. november og Teater Grob i København lørdag 15. december via GAFFA Live.

Martin Hall er også aktuel med bogen "Nostatic!", en samling af essays om især den engelske punk- og post-punk-scene i slut-70'erne og start-80'erne. Bogen består primært af artikler, som tidligere har været bragt i Klub GAFFA-tillæg eller på GAFFA.dk og har illustrationer skabt til lejligheden af billedkunstneren og musikeren Knud Odde (eks-Sort Sol). Læs mere om bogen her.

Se videoen til "Dead Horses On A Beach":


ANNONCE