x

Young udgiver debut-ep

Young udgiver debut-ep

8210 Aarhus V-rapperen Young med rødder i Eritrea fik sidste år pæn succes med singlen "FokMedMigNu!", og 21. januar udgiver han sin debut-ep, "Picasso Med En Afro". Om titlen fortæller Young følgende:

"Picasso med en afro er ikke den klassiske raphistorie med et vanvittigt alter ego. For mig klinger et alter ego lidt af ondskab eller noget voldeligt. Næ, Picasso inspirerer mig. Han var ikke bare en socialt bevidst kunstner, han revolutionerede også kunsten. Og når jeg fortæller, vil jeg netop gerne male billeder for mine lyttere," forklarer Young.

Ep'ens er produceret af beatmageren Kewan, der har en noget hiphop-atypisk baggrund som klassisk cellist. De to jævnaldrende mødte hinanden ved et tilfælde – Young skulle gæsterappe til en koncert, hvor Kewan var hyret som cellist, og så var kemien der med det samme. På det tidspunkt havde Young i et par år arbejdet sammen med etablerede københavnske producere som Pitchshifters, Pilfinger og Ezi-Cut.
 
Young betegner selv sit udtryk som socialt bevidst rap, men siger dog også:

"Men derfor vil jeg stadig godt sælge masser af musik. Det behøver ikke være en modsætning. Mange rappere skyder sig selv i foden ved at være prædikende. Jeg stiller spørgsmål i stedet. Forstår du det?"

Se videoen til "FokMedMigNu!" her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA