x

Fleetwood Mac klar med billetsalgsinfo

Fleetwood Mac klar med billetsalgsinfo

Den britisk-amerikanske rockgruppe Fleetwood Mac har annonceret den europæiske del af deres genforeningsturné, og den bringer bandet til Jyske Bank Boxen i Herning fredag den 18. oktober. Dette skrev vi tidligere i dag, og vi kan nu oplyse, at billetsalget til koncerten begynder mandag den 18. februar gennem Billetnet.dk, på telefon 70 15 65 65 samt på posthuse.

Fleetwood Mac består i dag af medlemmerne Mick Fleetwood (trommer), John McVie (bas), Lindsey Buckingham (guitar og vokal) og Stevie Nicks (vokal), og på turnéen vil Fleetwood Mac spille hits fra bandets store bagkatalog.

"Det er det perfekte tidspunkt at komme tilbage. 2013 bliver Fleetwood Macs år," udtalte Stevie Nicks til Rolling Stone i slutningen af 2012. Nicks fortalte også, at fans får lov til at høre nye sange ved lejligheden:

"Vi har faktisk to nye Fleetwood Mac-sange, som jeg lavede sammen med Lindsey for to uger siden, som vi nok vil spille. Jeg havde det virkelig sjovt med at arbejde med ham i fire dage i hans hus. Jeg brugte tid sammen med hans familie og hans børn, hans voksne børn, og lærte ham godt at kende igen. Vi er meget stolte over det, vi har lavet, og nu vi ser på det gennem visdomsøjne, i stedet for gennem øjne af jalousi, bitterhed og vrede".

Den britisk-amerikanske rockgruppe Fleetwood Mac blev dannet tilbage i 1967 som en blues-rock-gruppe og fik efter nogle udskiftninger deres store internationale gennembrud med albummet "Fleetwood Mac" fra 1975 og senere lp'en "Rumours", der begge bød på en mere poprocket lyd end tidligere. "Rumours" blev en af rockhistoriens hidtil største succeser, som gennem tiden har solgt over 40 millioner eksemplarer. Albummet er netop blevet genudgivet med bonusnumre og har i den udgave fået fem stjerner af GAFFAs anmelder Espen Strunk. Fleetwood Mac holdt pause 1982, hvorefter de enkelte medlemmer arbejdede med soloprojekter.

Gruppen gjorde comeback i 1987 med "Tango in The Night", men var kun sporadisk aktiv i 1990'erne. I 2003 genforenedes gruppen, udsendte albummet "Say You Will" og tog på verdensturné. Senere tog de på en "Best Of"-turné, der bragte dem til Parken i 2009. Dengang uddelte GAFFAs anmelder Carsten Skov fire stjerner under overskriften "4/5 af det klassiske Fleetwood Mac genfandt nogenlunde formlen på en musikalsk evighedsmaskine". Overskriften refererer til sangerinden, sangskriveren og keyboardspilleren Christine McVie, der var en central del af gruppen i 70'erne og 80'erne, men nu har trukket sig tilbage.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA