Nyhed

The DeSoto Caucus på vej med international toer

Aarhus-gruppen kendt fra blandt andet Aarhus Festuge udgiver album i hele Europa

Den aarhusianske gruppe The DeSoto Caucus er på vej med deres andet album, opfølgeren til den fem år gamle debut, "Elite Continental Custom Club". Det nye album får titlen "Offramp Rodeo" og udkommer 8. marts i hele Europa på det tyske pladeselskab Glitterhouse Records, der blandt andet også udgiver navne som amerikanske The Walkabouts, Woven Hand, 16 Horsepower og Spain. Gruppen kontaktede selskabet – som det eneste – på opfordring fra deres veninde, den grønlandske sangerinde og sangskriver Nive Nielsen, der også har kontrakt dér og i øvrigt er vinder af Kronprinsparrets Stjernedryspris i 2012.

The DeSoto Caucus består af sanger og guitarist Anders Pedersen, guitarist Nikolaj Heyman, bassist Thøger Lund og trommeslager Peter Dombernowsky. Gruppen er blandt andet kendt for at være en slags husorkester i Aarhus Festuge, hvor de siden 2009 har været band for blandt andre C.V. Jørgensen, Mark Lanegan, M. Ward og Jason Lytle. Desuden har de gennem 10 år spillet sammen med den amerikanske, dansk gifte sanger og sangskriver Howe Gelb i Giant Sand og har turneret med ham i store dele af verden.

Gruppen fortæller selv om det nye album: – Det gennemgående tema på pladen er erfaringer og oplevelser fra "the road". Kuldslåede erkendelser og mærkelige oplevelser. Kærlighed, der er svær og besværlig og nogle betragtninger over verdensordenen, magtstrukturer og storpolitik.


The DeSoto Caucus' første album fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann, der blandt andet skrev: "Anders Pedersens varmt indtagende vokal må fremhæves sammen med den generelt overbevisende håndtering af de enkelte instrumenter, den blomstrende musikalitet og de forrygende højdepunkter 'Running Out Of Heroes', 'Imply Or Implode' og 'Trans-Frequencing'."

Gruppen har offentliggjort en stemningsfuld musikvideo til et af de nye numre, "Live In The Stream". Du kan se videoen her.

Se gruppens officielle hjemmeside her.


 

 

 


ANNONCE