x

Nyt skandinavisk turnéprojekt

Nyt skandinavisk turnéprojekt

ScandiRockTripleTour er et tværskandinavisk pionérprojekt med de tre fremadstormende skandinaviske bands Dúné (DK), Sex Beat (N) og Lo Fi Fnk (S). Ingen af de tre bands har endnu nogle udgivelser bag sig, men har allerede skabt et vist røre i deres respektive hjemlande.

Projektet har til formål – i første omgang - at vise det danske musikpublikum en stærk konstellation af tre skandinaviske bands på vej frem, som hver giver deres bud på, hvordan skandinavisk elektronisk rockmusik lyder anno 2006.

I mange år har nye bands i de forskellige skandinaviske lande kun fokuseret på deres eget land som et marked, i stedet for at fokusere på hele Skandinavien som et stort territorium.

Det skyldes i høj grad, at langt de fleste bands først får ”lov” til at blive lanceret i hele Skandinavien, hvis de har succes i hjemlandet. En succes, som mange anser som succesbarometer for hele Norden. Men sådan behøver det ikke at være, hvis man allerede i starten af bandets karriere gør det muligt at sprede musikken til publikum i hele Skandinavien.

Med ScandiRockTripleTour ønsker arrangørerne at foretage et stykke tvær-skandinavisk pionerarbejde, der har til formål at vise alle aktører i den skandinaviske musikbranche, at det er muligt at fokusere på Skandinavien som et stort musikmarked for bands allerede fra upcoming-stadiet.

Internettet har allerede gjort det nemmere for alle at få fat i nichepræget musik fra hele Skandinavien. Men det er også vigtigt at grupperne får mulighed for at komme ud og møde deres publikum live, hvilket ScandiRockTripleTour åbner op for.

I første omgang skal ScandiRockTripleTour løbe af stablen i Danmark, men planen er, at projektet på et senere tidspunkt skal gennemføres i Norge og Sverige. På den måde kan de tre bands støtte op om hinanden i deres respektive hjemlande.

Til at starte med er tre datoer programsat:
27. april: Loppen, København,
28. april: Paletten, Viborg og
29. april: Fabriken, Århus


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA