x

X Factor-Ida klar med ny single

X Factor-Ida klar med ny single

På fredag den 15. marts udkommer Idas anden single "Underdog". Nummeret bliver opfølgeren til hendes første single "I Can Be", som gik nummer et på iTunes og som sikrede den unge sangerinde to platinplader. Om "Underdog", som er skrevet af Ida selv og produceret af hende i samarbejde med Søren Mikkelsen og Rene Combony, siger Ida i en pressemeddelelse:

"Jeg skriver ud fra den stemning, jeg fanger, og det her er blevet en meget frisk sang. Temaet drejer sig om en underdog, som bliver sluppet fri. Det kan være parforhold, hvor man slipper for sine lænker. Det kan være ens arbejde, hvor man tidligere er blevet holdt tilbage på andres bekostning. Selv relaterer jeg det til at stå på egne ben med mine egne sange".

Ida blev danmarksberømt, da hun i 2012 vandt X Factor foran et fyldt Parken og to millioner tv-seere. Siden da har hun brugt tiden på at skrive sange i sit hjemmestudie og spillet få udvalgte koncerter – blandt andet som opvarmning for Katie Melua i Odense, hvor hun høstede tre stjerner hos GAFFA's anmelder Julie Reese Carlsen – og ved Copenhagen Songwriters Festival.

Desuden medvirker Ida også på titelnummeret "In These Waters" fra Mads Langers nye album, og på fredag vender hun så "hjem" og optræder til dette års X Factor semifinale.

– Det er en meget åben tid, og jeg tager det et skridt ad gangen, konstaterer Ida Østergaard og antyder hermed, at hendes debutalbum endnu lader vente på sig en tid.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA