x

10 facts værd at vide om Volbeat

10 facts værd at vide om Volbeat

Se flere nye fotos af Volbeat i GAFFAs gallerisektion

1. Bandet er opkaldt efter tredje album med heavy metal-bandet Dominus, som Michael Poulsen også var forsanger i. Titlen var "Vol.Beat", hvilket stod for Volume Beat.

2. Bandet deler navn med en Pokémon. Ja, du læste rigtigt. Der findes en Pokémon ved navn Volbeat, der af udseende ligner en ildflue. Deres særlige egenskab er deres lysende hale, som de kan angribe med. 

3. Poulsen har i et interview forklaret motivationen for titlen på det fjerde album "Beyond/Above Heaven" således: "Det er en måde at fortælle folk på, at vi ikke hører til, eller tror på, hverken himmel eller helvede. Så hvis vi går ud over helvede, vil vi lade himlen ligne helvede, og hvis vi går ud over himlen, vil vi lade helvede ligne himlen. Himmel og helvede er noget, vi skaber i vores eget sind, og personlige selvskabte dæmoner kommer ud fra dem."

4. Bandet fik problemer til deres "Beyond Hell/Above Heaven Live 2010"-tour, da guitarist Thomas Bredahl ikke fik godkendt sit visum af den amerikanske regering. Det skyldes ifølge bandet en episode adskillge år tilbage omhandlende en stjålet barstol. "Han var ikke en decideret ungdomskriminel, men for Homeland Security er det hele det samme", udtalte gruppen. Efter et par missede koncerter fik Bredahl dog endelig godkendt sit ophold i landet. 

5. I 2011 forlod samme Bredahl bandet. Volbeat fortsatte sine tourplaner ufortrødent. Blandt andet med Hank Shermann fra Mercyful Fate som stand in. 

6. Volbeat har blandt andet vundet følgende danske priser:

  • The Strength / The Sound / The Songs vandt for bedste debutalbum til Danish Metal Awards i 2005.
  • Volbeat vandt en Steppeulv som "Årets Håb" i 2006.
  • Volbeat vandt prisen som "Årets Live Band" i 2006 ved Danish Metal Awards. 
  • Rock the Rebel / Metal the Devil vandt prisen for "Årets Bedste Album", ved Danish Metal Awards 2007.
  • Volbeat har også vundet P3 Lytterprisen med nummeret "Fallen" i 2010.

7. Volbeat er efterhånden en stort navn i USA. De har haft tre singler til at ligge nummer et på den amerikanske "Active Rock Chart", der er en radio-airplayliste for rock-radiostationer og figurerer under Billboard. Albummet "Beyond Hell/Above Heaven" har solgt over 250.000 eksemplarer i USA og mere end 750.000 på verdensplan. 

8. Det lå ikke umiddelbart i kortene, at Michael Poulsen skulle blive rockstjerne. Han er søn af en jord- og betonarbejder og en rengøringskone og ernærede sig tidligere som handicapmedhjælper og lærervikar. 

9. Hele 2013 er allerede booket op med koncerter helt frem til juleaften. Typisk fem en halv uge ad gangen i USA, så halvanden uges hvil, videre rundt i Europa, tilbage til USA, et smut til Asien og så videre. Det kan ifølge bandet kun lade sig gøre, fordi de er som en lille familie. Efter at spillet sammen i 15-20 år føler drengene sig som brødre. 

10. Poulsen er dybt inkarneret fan af boksning og har et tæt venskab med Mikkel Kessler. Så tæt, at han i 2009 skrev sangen "A Warrior's Call" til ham, hvor Kessler selv råber "fight fight fight" ind over. Mikkel Kessler gik i ringen til nummeret i kampen mod Andre Ward samme år. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA