x

Martin Hall holder foredrag om post-punk

Martin Hall holder foredrag om post-punk

Gennem de seneste år har sangeren, sangskriveren, musikeren og forfatteren Martin Hall skrevet en række store artikler til GAFFA om blandt andre Sex Pistols, Joy Division og Throbbing Gristle. Alle artiklerne har fungeret som punktnedslag til en aktuel anledning, hvad enten det så har været et jubilæum eller en gendannelse. Artiklerne udkom i bogform i oktober 2012 under titlen "Nostatic!" De samlede artikler er den første sammenhængende fortælling på dansk om punk- og postpunkperioden, som den primært udspillede sig i Storbritannien.

Martin Hall følger op på udgivelsen med et foredrag krydret med musikeksempler på Aarhus Hovedbibliotek torsdag den 16. maj klokken 16.30-18.30. Her vil det også være muligt at stille spørgsmål til Hall og købe bogen og få den signeret.

Martin Hall var som udøvende musiker selv en del af den scene, der brød igennem i årene omkring 1980, og det mærkes tydeligt, når man læser "Nostatic!" Hall citerer flittigt datidens engelske musikpresse, ligesom han konstant perspektiverer de forskellige kunstneres indbyrdes forhold og interesser, hvad enten det drejer sig om situationisme, amfetamin, fransk lyrik eller satanisme.

Der tegnes med andre ord noget nær et totalportræt af den scene, der om nogen har stået fadder til tidens ombejlede indie-kultur, og portrættet suppleres af de illustrationer, som maleren og musikeren Knud Odde har udført til bogens tolv kapitler.

I "Nostatic!" kan man blandt andet læse om følgende kunstnere og pladeselskaber:

Sex Pistols, Joy Division, Factory Records, Throbbing Gristle, The Cult, Adam & The Ants, The Skids, Richard Jobson, Les Disques du Crépuscule, Echo & The Bunnymen, Diamanda Galás, Death in June, The Pop Group, Mark Stewart, Crawling Chaos, The Associates og Billy Mackenzie.

Læs mere om arrangementet her.

Martin Hall kan i øvrigt opleves live på Kulturmaskinen i Odense den 10. maj, hvor han afslutter sin forårsturné – hans første koncerter i næsten fire år. Find billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA