x

White Lies udgiver nyt og mere melodisk album

White Lies udgiver nyt og mere melodisk album

White Lies har netop annonceret på deres Facebook-profil, at deres tredje studiealbum er på vej, og at de allerede nu er i besiddelse af det første eksemplar.

Bandet har med debutalbummet "To Lose My Life" fra 2009 og toeren "Rituals" fra 2011 imponeret et stort dansk publikum. Af samme årsag har White Lies spillet i Danmark adskillige gange, heriblandt som opvarmning til Coldplay-koncerten i Herning i 2009, hvor de britiske herrer for alvor vandt indpas i de danske hjerter, og senere på Smukfest, Roskilde Festival og som et af hovednavnene til NorthSide Festival i 2011.

White Lies, der er kendt for at levere melankolsk og kraftfuld rock, har ændret lidt på den ellers glædesløse kurs på den nye plade, der ligeldes skulle blive trioens mest melodiske til dato. Bandets bassist, Charles Cave, har udtalt følgende til NME om det kommende album: "Det er en rigtig melodisk plade, meget mere end de sidste to. Der er stadig drama og dybde, men der er også en reel følelse af glæde, som skinner igennem på nogle af sangene." Han understreger dog, at bandet ikke har gennemgået en stor eller afgørende forandring: "Der er stadig en helt definitiv White Lies-lyd!".

Albummet, som vi endnu ikke kender titlen på, kommer på overfladen til at handle om et par, der sammen forlader provinsen til fordel for en større by, men stikker man lidt dybere, kommer et andet mere dybdeborende, og i øvrigt tilbagevendende, emne på banen: ideen om ligeværdige forhold. Om dette siger Charles Cave: "Det er et emne, der florerer meget på pladen: Hvorvidt der overhovedet findes nogen, der har et ligeværdigt forhold, hvor man respekterer og elsker hinanden præcis lige meget. Det er jeg ikke sikker på, at der gør!".

Det tredje udspil skulle komme til at inkludere numre som "Getting Even" og "There Goes My Love Again". Sidstnævnte beskriver bandets forsanger Harry McVeigh som værende "den mest umiddelbare White Lies-sang, vi nogensinde har skrevet".

De tidligere udspil fra det alvorsfulde band har fået fine anmeldelser fra GAFFA. Om førstepladen "To Lose My Life" skrev GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen: "Produktionen er klar som en kold vintermorgen, sangskrivningen er helt i top, og forsanger Harry McVeighs dybe stemme er som skabt til sange om sorg og tab," og beskriver ligeledes, hvordan en af sangene fra pladen gav ham kuldegysninger. Om "Rituals" skriver selvsamme anmelder, at White Lies er et af de mest interessante bands inden for genren, og at de leverer "musikalsk mismod i høj klasse".

Begge albums fik fire ud af seks stjerner, så der burde med andre ord være noget spændende i vente, når trioen igen er albumaktuelle.

Ifølge diverse rygter skulle White Lies-albummet udkomme i sensommeren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA