x

Dansk rockklassiker genudgives på cd

Dansk rockklassiker genudgives på cd

Billede: Martin Hall i front for Ballet Mécanique på Roskilde Festival 1981. Foto: Søren Svendsen

Navnet Ballet Mécanique ringer måske ikke den helt store klokke hos hr. og fru Danmark, men for fans af den alternative danske rockscene i 80’erne er der tale om en helt uomgængelig gruppe, som samtidig også var stedet, hvor den senere så alsidige multikunstner Martin Hall for første gang for alvor slog sig løs som skiftevis vred og desperat ung mand.

Til september har Ballet Mécaniques debutalbum ”The Icecold Waters Of The Egocentric Calculation” 25-års jubilæum, og i den anledning genudgiver pladeselskabet Sony BMG (det daværende CBS) langt om længe værket som cd. Albummet repræsenterer ifølge mange rockfans en milepæl i nyere dansk rockhistorie og er blandt andet at finde på listen over dansk rocks 50 vigtigste plader i Politikens Rockleksikon. Jubilæumsudgaven udsendes den 11. september 2006.

Ud over at blive remastered vil 25-års jubilæums-udgaven af pladen også indeholde en bonus-cd med aldrig før udgivet materiale, blandt andet en 30-minutters koncert fra den såkaldte ”Fesival Of Fools’” i 1981 samt et aldrig tidligere udgivet Ballet Mécanique-nummer med den arketypiske titel ”Intellectual Self-Mutilation”. Genudgivelsen vil ligeledes indeholde en omfattende booklet med et essay om gruppen samt sjældne billeder fra perioden.

Martin Hall var sanger, guitarist og sangskriver i Ballet Mécanique, og gruppen bestod derudover af violinisten og bassisten Morten Versner og trommeslageren Michael Karlshøj. Musikken var smådyster postpunk med tydelig inspiration fra navne som Joy Division og Bauhaus.

Bortset fra ”The Icecold Waters...” udsendte Ballet Mécanique kun ét album, ”For” fra 1982, inden gruppen samme år med Halls vanlige sans for det dramatiske blev opløst offentligt ved en koncert i Saltlageret i København.

Martin Hall er også aktuel med live-cd’en ”Hindsgavl 180605” optaget på Hindsgavl Slot 18. juni sidste år – albummet udkommer på årsdagen – og som taler ved den stort anlagte konference Innovating With Diversity, der afholdes i Marketenderiet i København 6. juni.

Martin Halls hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA