x

Spot er ikke for stor - men koncerterne for korte

Spot er ikke for stor - men koncerterne for korte

Billede: Didde Elnif

Der skal ikke herske tvivl om, at Poul Krebs er en stor fan af SPOT-festivalen, og han tror heller ikke, at den kunne ligge andre steder ned i Århus. Deres Udsendte fangede ham midt imellem koncerter og lyttede på lutter roser og en enkelt tidsel.

- Det ville aldrig kunne lade sig gøre at lave en Spot-festival i København med så mange integrerede scener. De ville lægge den uden for byen, og du skulle have et metrokort for at komme rundt til den. Århus har netop styrken til at lave en samlet festival midt i byen. Det er en grund til, at den ligger i provinsen, siger Poul Krebs.
Han slår kraftigt på tromme for, at det netop er vigtigt at have stærke musikbegivenheder i provinsen og Århus for at komme den idé til livs, at man er nødt til at ende i hovedstaden som band, hvis man vil frem her i livet.

Tingene vokser, som de skal
Poul Krebs spillede faktisk selv på den anden Spot-udgave for mange år siden, og han synes ikke, at den er for stor i dag.
- Tingene vokser, som de skal vokse, og på et tidspunkt pulveriseres de, fordi deres tid er slut. Sådan bliver det også med SPOT-festivalen en dag, og sådan skal det være. Det er en naturlov. Men jeg har ikke følt, at rammerne ikke kan rumme SPOT. For mig at se er festivalen blevet en størrelse, der passer til det, South by South West-festivalen i Austin, Texas var for ti år siden, siger Poul Krebs om den amerikanske festival, der har haft danske orkestre på besøg gennem mange år.

Ekstra Spot-dag med lange koncerter
Da vi mødte ham, havde han lige hørt Anna Ternheims personlige svenske stemme på Aros … og var begejstret. Men alligevel var der en ting, som han gik og tænkte over.
- Jeg synes, at koncerterne er lidt for korte. Det egner sig bedre til talentspejderne end en publikumsoplevelse. Det er svært at nå at skabe magnetismen mellem musiker og publikum på en halv time, siger han.
- Jeg kunne godt tænke mig, at man lod publikum vælge et antal bands, som så fik lov til at spille koncerter i fuld længde på en ekstra Spot-dag.
Den lader vi stå et øjeblik til festivalkomiteen…

Spots hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA