x

Her er denne uges bedste fester

Her er denne uges bedste fester

Nu sætter GAFFA øget fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Ketsjerkoncert – en varm anbefaling

Selvom man ikke nåede at få billetter til den vel nok mest omtalte (og altså komplet udsolgte) begivenhed under Strøm-festival, nemlig Haxan Cloak-koncerten, som foregår i de underjordiske vandcisterner under Søndermarken onsdag, kan man stadig få sig en lydmæssigt herlig aften. Man skal bare suse ud til PB43 (på Prags Boulevard), hvor Skipper Røvskum (aka Master Fatman, Jan Brandi og Abdullah S) fyrer en koncert af med numre, der kun er baseret på lyde fra ketsjerverdenen. Tænk lyden af bold mod bat, tennisbold mod mur, bordtennisbold mod asfalt, måske et Serena Williams-støn? – alt sammen samplet sammen til numre med titler som "Alle baner er optaget", "Et bat er også en ketjser" og "Kugler". Sidste år gav Skipper Røvskum en helt, helt fænomenal koncert ved havnekajen på Bryggen i bælgravende mørke. Her var alle numre sammensat af lyde fra industrielt fiskeri, og det var intet mindre end magisk. Hermed en varm anbefaling af ketsjerkoncerten – det kan KUN blive sjovt. Og godt.

Hvad: Skipper Røvskum Goes Ketsjersport
Hvor: PB43, Prags Boulevard 43, Kbh. S.
Hvornår: Onsdag 14. august kl. 21 til 24
Hvordan: Facebook-link


Strandfest med vinyler
Sommervejret har jo taget sig lidt af et dyk til det mere uforudsigelige, men med optimismen i orden kan man sagtens tage til strandfest alligevel. Torsdag er der således fest i sandet på "den urbane beach" på Carlsberg. Pladebutikken Dorma 21 er værter, der bliver spillet techno, house og minimal, og der bliver KUN spillet vinyler, hvilket ALTID er et kvalitetstegn. Bag pulten står Mads Rehl, Almanzi, Sara Svanholm og Martin Shacke & Rune Bagge.

Hvad: Urban Beach Party
Hvor: Stranden, Urban Beach, Ny Carlsbergvej 101, Kbh. V.
Hvornår: Torsdag kl. 15 til midnat
Hvordan: Facebook-link


Pigeglæde i Kødbyen
De kalder sig "Københavns mest flabede og pigeglade festcrew", og fredag fyrer de op for den første udgave af Superhoe – en ny månedlig klubaften, hvor Inspektah Scratch, J Kamata, Tim Driver og Klaus B går målrettet efter pigehofterne med house, funk, hiphop, techno, miami-bass og garage. Hvis navnet siger "ding ding" dybt inde i hukommelsescentret af hjernen hos nogen, så ja: det ER genoplivningen af en klubaften, der har holdt mere end ti års pause. Men pigerne er stadig populære, og pladesamlingerne er ikke blevet mindre i mellemtiden. Klubben indtager Jolene i Kødbyen den anden fredag i hver måned – fra nu af.

Hvad: Superhoe #1
Hvor: Jolene, Kødbyen
Hvornår: Fredag 16. august kl. 22.30 til 04
Hvordan: Facebook-link


Kulminationen på Strøm

Lørdag er det tid for kulminationen på Strøm-festivalen, som i år har reduceret de oprindeligt to dage i Enghaveparken til én – nemlig lørdag – hvor der så til gengæld er tre scener. I år med et lidt mere logisk setup, hvor koncerterne i løbet af dagen foregår på scenen på græsplænen, mens aftenkoncerterne (når folk er blevet danselystne) foregår på asfaltscenen. Og en ny scene i staudehaven, hvor der er workshops, musik og masterclasses med blandt andre Københavns Laptop-Orkester, Sherwood & Pinch og Rockwell. De tre sidstnævnte navne spiller også på asfaltscenen om aftenen (det er dubstep og drum'n'bass i topklasse), hvor man også kan høre Isolée, Major Notes, Linus E, Kristian Kjøller og Pernille. På græsscenen i løbet af dagen spiller blandt andre Rumpistol, Thomas Knak, Ametsub, iTal Tek og Copyflex.

Hvad: Strøm i Enghaveparken
Hvor: Enghaveparken, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag kl. 12 til midnat
Hvordan: Facebook-link


Chillout i Aarhus
I Aarhus er der også udendørs halløj lørdag – i Rådhusparken, hvor musikken leveres af Tue Track, franske Dream Koala, Marvelous Mosell, Sekuoia, Billow, Unkwon, Rita Blue, Baba Ganoush og Vivl. Imens kan man spille bordtennis og bordfodbold, spise lækker mad fra madboden Otto (var det noget med en omgang økologiske perlebyg tilsat spidskål, bønner og svampe, toppet med en sprød citrusmarineret rødbedesalat vendt i hakket sødskærm?) og spille det nye, sociale kortspil Snak med vennerne (tjek det her http://vimeo.com/51599943).

Hvad: Sommer.Chillout.Aarhus #5
Hvor: Rådhusparken
Hvornår: Lørdag 17. august kl. 12-20
Hvordan: Facebook-link

 

Aarhusiansk dobbelt-efterfest med ting, man hader at elske
Efter chillouten i Rådhusparken er der hele to efterfester. Bar 15 byder på discohouse med franske Jeremy Underground Paris samt 2 Bit Crew, Løwenstein, Milán & Bastian samt Roussakis bag pulten. Og kakaobaren Double Rainbow byder på Guilty Pleasure, der, som navnet antyder, er en fest dedikeret til de klassikere, man elsker at hade eller hader at elske: Fra MC Hammer og Michael Learns to Rock til Celine Dion og Rihanna. Rædselsfuldt bliver det! Arrangørerne lover både gøgl, macarena-dans, glowsticks og ubehagelige overraskelser – og pulten passes blandt andre af Dixone, Helmuth Kool, Mussedunk og Culture Works.

Hvad: Sommer.Chillout-Efterfesterne
Hvor: Godsbanen
Hvornår: Lørdag 17. august fra kl. 22 til 05
Hvordan: Facebook-link

 

Flip helt ud med Røde Kors
Hvis man hellere vil feste indendørs og med dobbeltgod samvittighed, kan man gøre det på Toldboden, hvor der er støttefest for Røde Kors lørdag aften. Dj Flip er ene mand bag pulten med et eksklusivt sekstimers sæt. Der er ingen gæsteliste, og halvdelen af indtægterne i døren går til Røde Kors' arbejde med børn og unge i Danmark.

Hvad: Charityfesten 2013
Hvor: Toldboden. Nordre Toldbod 24, Kbh. K.
Hvornår: Lørdag fra kl. 22 til 04
Hvordan: Facebook-link


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA