x

Fans kaster penge efter Djämes Braun

Fans kaster penge efter Djämes Braun

Når dancehall-duoen Djämes Braun går på scenen, er det med fare for at blive ramt af flyvende objekter. Under liveoptrædenerne til sangen "Kom og giv mig alle dine penge", fra gruppens første ep "Djämes Braun", er det blevet rituelt for deres fans at kaste med penge, skriver Ritzau. Og det er som oftest ikke hundredkronesedler, der svæver gennem luften.

"Set i bagklogskabens lys skulle vi nok i stedet have lavet en sang, der hed 'Kom og giv mig alle dine obligationer', for en 20'er kastet nede fra 27. række til en koncert, den kan altså godt være lidt barsk at heade til," siger duoen og griner.

Selvom det mest er de "hårde" penge, der bliver kastet Djämes Brauns vej, så har de alligevel prøvet at modtage et par sedler:

"Forleden blev der kastet en 50'er, hvor der stod 'Tak for en fantastisk koncert på den fede måde'. Jeg troede, det var et telefonnummer, men det her var næsten endnu bedre," siger Pilfinger.

Nogle aftenener når de op på flere hundrede kroner. Nogle fans kommer endda hen og putter penge i deres lommer, når de forlader scenen. Hvis tendensen fortsætter, så overvejer drengene at oprette en fond og lade pengene gå til børnene inde på Rigshospitalet, men indtil videre bruges de på togture og is og bamser til Pilfingers datter. 

Djämes Braun består af de gamle venner Kenno og Lasse Kramhøft, der også går under aliaset Pilfinger. De blev landskendte, da de, sammen med Kaliber og Dance With Dirt, vandt P3's KarriereKanonen tilbage i 2012. Siden er det gået støt fremad for de to lollændere. De har netop har udsendt deres anden ep, "Farlig Tiger", og GAFFA har kvitteret med fire stjerner for den udgivelse. Djämes Braun tager på en mindre Danmarksturné i løbet af oktober og november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA