x

Kontroversiel reggae-koncert skaber debat

Kontroversiel reggae-koncert skaber debat

Tirsdag den 11. juli går reggae/dancehall-sangerne Buju Banton og Assassin på scenen på The Rock i København, hvilket har skabt megen debat. De to jamaicanske kunstneres tekster fokuserer nemlig meget på homofobi og opfordrer til tider til vold og mord på homoseksuelle.

Dette er desværre en normal tendens inden for specielt den jamaicanske dancehall-scene, men mens nogle herhjemme ønsker, at koncerten bliver aflyst helt, og andre ønsker, at den bliver stoppet undervejs, såfremt Banton og Assassin fremfører de mest kontroversielle sange, så er der nu dannet en ny forening, der opfordrer til en anden tilgang til problemet – nemlig at tillade koncerten og derigennem forhåbentlig få en debat op at køre med kunstnerne.

Foreningen Reggae For Tolerance erklærer således, at de har til formål at skabe opmærksomhed omkring jamaicanske forhold og bekæmpe homofobi og sexisme på Jamaica og i Danmark. Foreningen arrangerer derfor en offentlig høring om homofobi i dancehall-musik på mandag. Panelet er endnu ikke bekræftet, men Reggae For Tolerance håber på at se repræsentanter fra FreeMuse, Gay Life Copenhagen, Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske, reggae-klubben RubaDub Sundays og så reggae-verdensstjernen David Rodigan fra England, som er mindst lige så betydningsfuld og respekteret verden over som Buju Banton.

Dansk dancehall-hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA