x

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Vi gør det endnu en gang. Giver dig et overblik over, hvilke af weekendens koncerter vi mener fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Koncertkalenderen er bladret igennem, og her kan du læse, hvilke kunstnere vi mener fortjener lidt ekstra opmærksomhed. De kommende dag byder på alt fra grime til rock og fødselsdagsfest.

FREDAG

København

Betas tre års fødselsdag, Beta, København, klokken 21.00

Spillestedet Beta fejrer, at de nu i tre år har beriget københavnerne med livekoncerter. På trods af den relativt korte levetid har Beta markeret sig stærkt i det københavnske koncertlandskab og har huset en række prominente navne som MØ, Fallulah, Kvelertak, Scarred by Beauty, Dry the River, Halestorm og Toy. På denne fødselsdagsaften kan du opleve Less Win, Scared By Beauty og et surprise band. Mellem koncerterne vil P6 Beats Anders Bøtter agere dj i rockens tegn.

Aarhus

When Saints Go Machine, Voxhall Aarhus, klokken 21.00

When Saints Go Machine udgav i maj deres 3. studiealbum "Infinity Pool", der høstede solid anmelderkritik med blandt andet fire stjerner fra GAFFAs anmelder Christian Erin-Madsen. Også udlandet har lagt mærke til kvartetten, herunder store musiksites som Spin, NME og The Line of Best Fit. Bandet spillede i foråret en række koncerter i London, herunder en Boiler Room Session samt koncerter i New York og Berlin. Man kan derfor se frem til en gennemprøvet og velsmurt liveproduktion, når bandet gæster VoxHall på deres Danmarksturné.

Aarhus Psych Fest, fredag og lørdag, Radar, Aarhus, klokken 19.00

Festivalen byder på et todages musikprogram, der udforsker psych-musikkens mange afskygninger med både danske og internationale bands på plakaten. På programmet er alt fra neo-psykedelisk rock og skæve støjeksperimenter til obskur garagerock og post-punk i den høje ende af decibelskalaen. Oplev blandt andre The Asteroid #4 (US) og tyske The Blue Angel Lounge. Af danske bands kan man blandt andre se Get Your Gun, Tales of Murder and Dust og The Woken Trees.

Vinnie Who, Værket, Randers, klokken 21.00

Danmarks ukronede diskokonge svinger forbi Randers på sin mindre Danmarksturné. Den 26-årige sanger fik i år den store ære at åbne årets Roskilde Festival og gjorde en særdeles hæderlig indsats over for det ellers så kritiske publikum. GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen gav koncerten fire stjerner under overskriften "Festen skudt i gang med pulserende sommerdisko." Denne aften vil ubestrideligt byde på hits What You Got Is Mine", "Remedy" ,"Accident or Will", "Killer Bee" ,"How Can I Be Sure", "The Wiggle" og "39".

Aalborg

Mercenary + Essense, Studenterhuset, Aalborg, klokken 21.00

Aalborgs metal-stolthed Mercenary har blandt andet headlinet den danske Headbangers Ball Tour i 2008, vundet en Danish Metal Award for årets album i 2006, turneret med de amerikanske metallegender Megadeth, King Diamond, Arch Enemy og optrådt på en lang række festivaler. Nu vender de næsen hjem og har plottet hjembyen ind på deres Europatour. Med sig har de Essence, der optræder med nyt materiale, foruden gamle kendinge fra bagkataloget.

Roskilde

Linkoban, Gimle, Roskilde, klokken 21.00

Linkoban har på kort tid fået skabt et solidt fundament under sin musikalske karriere. Med et altid energisk liveshow og med numre som "Popgun Track" og "Like This" i rotation på P3 er der ingen tvivl om, at Ling-Ly er kommet for at blive. Debutalbummet "Ox" udkom den 20. maj, og der er koncertmæssigt rigeligt at glæde sig til, hvis man er til grime/pop blandet med tunge beats. GAFFA gav albummet fem stjerner under overskriften "Hårdtpumpet, karismatisk og charmerende".

LØRDAG

København

Ida Gard, Lille Vega, København, klokken 21.00

Hun har aldrig fået under fire stjerner i en anmeldelse. Efter at være blevet vinder af KarriereKanonen i 2008 udgav hun debutalbummet "Knees, Feet and the Parts We Don't Speak Of" i 2011, og siden da er det kun gået i den rigtige retning. Opfølgeren "Doors" udkom midt i september og blev indspillet i New York. Sidst GAFFA anmeldte Gards livekoncert fik den fem stjerner under overskriften: "Geniale Gard viste høj klasse i spændende solokoncert."

Odense

Dúné, Kulturmaskinen, Odense, klokken 21.00

Nogle af dansk rocks erfarne herrer trods den unge gennemsnitsalder. Dúné udgav deres debutplade, imens de stadig gik i gymnasiet og har siden hen markeret sig som værende et gedigent liveband. De startede syv og er nu nede på fire medlemmer. Den nye plade "Wild Hearts" har fået en yderst pæn modtagelse. GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen gav fem stjerner under overskriften: "Dúné – top of the pops." Deres seneste GAFFA-anmeldte livekoncert høstede fire stjerner af Nanna Jenner Jensen.

SØNDAG

København

Olly Murs, Store Vega, København, klokken 20.00

Koncerten er flyttet fra Pumpehuset. Olly Murs brød igennem i England i 2009, hvor han blev nummer to i den engelske udgave af sjette sæson af X Factor. Året efter – i august 2010 – udsendte han sin debutsingle "Please Don't Let Me Go", som gik direkte ind på førstepladsen på den engelske single-hitliste. I november samme år udsendte han sit debutalbum "Olly Murs", der opnåede en andenplads på albumhitlisten og har siden solgt mere end 600.000 eksemplarer. Han har i øvrigt varmet op for Robbie Williams i Parken, sidst han gæstede Danmark.

Medina, Tæt På – akustisk koncert, Koncerthuset, København, klokken 20.00

Danmarks allerstørste popstjerne beriger sine fans med en akustisk tour, hvor man, som navnet antyder, kommer helt tæt på den populære sangerinde. Hun barberer alle sine hits ind til benet og fjerner alt overflødigt glitter og glamour, så tourens koncertgængere får mulighed for at se en helt ny og sårbar side af divaen. Oplev Medina Tæt På flere steder i landet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA