x

Dixie Chicks kommer til Danmark

Dixie Chicks kommer til Danmark

De amerikanske Dixie Chicks kommer i 2014 til Danmark, hvor de spiller for deres danske country-fans i Falconer Salen den 20. marts. Når den kvindelige trio i det nye år gæster landet, er det første gang nogensinde.

Natalie Maines, Emily Robison, Martie Maguire, der tilsammen er Dixie Chicks, debuterede i 1990 med albummet "Thank Heavens for Dale Evans". Siden da er det blevet til i alt syv studiealbum, hvoraf det seneste "Taking The Long Way" udkom i 2006. Det er altså nogen tid siden, at pigerne sidst udsendte nyt materiale. Det seneste album fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Erik Barkman Petersen, som skrev: "Stærk country-pop i fin form og fornemt selskab."

For ti år siden blev Dixie Chicks involveret i en noget rodet affære, efter Natalie Maines under en koncert i London i 2003 bekendtgjorde, at gruppen skammede sig over, at USAs daværende præsident George W. Bush kom fra Texas ligesom dem. Dette skete kort efter USA's indtog i Irak. Trioen blev efterfølgende mødt af et "Fahrenheit 451"-lignende scenarium, hvor sure republikanere destruerede deres cd'er, radiostationer boykottede deres musik, og en enkelt dødstrussel fandt vejen frem til pigerne. Det hele er blevet dokumenteret i filmen "Shut Up & Sing", som udkom i 2007. Filmen blev anmeldt af GAFFA, som gav den fem stjerner.

To tredjedele af Dixie Chicks, Emily Robison og Martie Maguire, har i øvrigt en anden gruppe, Court Yard Hounds, som har udgivet to album, senest "Amelita" fra tidligere i år. Ved udgivelsen gav de et interview til GAFFA, som du kan læse her.

Billetsalget til koncerten med Dixie Chicks den 20. marts 2014 begynder på fredag den 15. november, hvor du kan finde billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA