x

The National til NorthSide

The National til NorthSide

Amerikanske The National vil, sammen med allerede annoncerede Arcade Fire, pryde toppen af plakaten for NorthSide Festival 2014. Bandet med vokalist Matt Berninger i spidsen udsendte deres første album i 2001 og har siden debuten udgivet fire album yderligere. Med en melankolsk og mørk tilgang til alternativ rock er de blevet sammenlignet med store navne som Joy Division, Leonard Cohen og Nick Cave and the Bad Seeds. Deres tekster er da også blevet betegnet som "mørke, melankolske og svære at fortolke."

De har gæstet Danmark ivrigt det sidste års tid. Senest i Forum, men også på dette års Roskilde Festival, hvor de gav en sublim optræden på den legendariske Orange Scene. GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen kvitterede med seks ud af seks stjerner for præstationen under overskriften "Sønderknusende melankolikere. En skygge gled for solen" og tilføjede: "The National er som skabt til de mørke timer med deres blidt dyppende melankoli. Men i høj sol på Orange Scene forvandlede de sig til et frådende rockband, der uden problemer spillede solen sort i en koncert, der endte i ren publikumsekstase.

Dette år bliver det altså den jyske festival, der har fornøjelsen af at kunne præsentere de populære melankolikere. Ud over The National har NorthSide også netop annonceret to danske acts – nemlig Lucy Love og Turboweekend.

NorthSide finder sted 13.-15. juni i Aarhus Ådal, og foruden de nævnte kunstnere har festivalen tidligere offentliggjort Ane Brun, Mew og Quadron.

Billetsalget er i fuld gang. Find billetter via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA