x

Stjerneproducer er død

Stjerneproducer er død

Han co-producerede de sidste fire studiealbum med Queen (billedet) og var også manden bag mixerpulten på Iggy Pops "Blah Blah Blah" og inde over flere David Bowie-plader - herunder comebackalbummet "Outside" fra '95. Og fredag (den 20. december, red.) mistede vi så David Richards som følge af en langvarig og endnu ikke offentliggjort sygdom. Det skriver amerikanske Rolling Stone.
 
Også landsmændene i The Cribs nåede at nyde godt af Richards talenter, og skriver på Facebook i anledning af fredagens dødsfald: "Vi er meget triste over i dag at have modtaget nyheden om, at vores ven David Richards er gået bort i Montreux. David var en producer, som The Cribs altid nærede en dyb beundring for, fordi han havde produceret nogle af vores yndlingsplader med Queen fra firserne og halvfemserne."
 
Richars startede karrieren hos Chappel Studios i London i '73, men flyttede siden til Montreux i Schweiz, hvor han blev ansat i de dengang nyåbnede Mountain Studios. Siden overtog Richards studierne, og det var her, The Cribs i sommeren 2012 arbejdede på albummet "In the Belly of the Brazen Bull" sammen med producer-veteranen. 
 
"At tilbringe tid i Mountain Studios i Montreuxs smukke bakker var helt ærligt et af vores kæreste minder fra vores tid som band - med deres varmhjertede gæstfrihed var Dave og hans hustru Vivian de perfekte værter," skriver The Cribs således videre på Facebook-siden. Også Queen har offentliggjort en udtalelse på deres hjemmeside i forbindelse med dødsfaldet.
 
"(Richards, red.) vil blive husket af mange som en god ven. Han var sjov, gavmild og godt selskab - en talentfuld og kompetent mand, som havde et instinktivt "magic touch" i studiet. Hans kreative produktioner vil blive nydt i mange år fremover," lød det fra en talsmand for den legendariske rockgruppe.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA