x

Vegas Udvalgte: Hvem er Kill J?

Vegas Udvalgte: Hvem er Kill J?

I forbindelse med arrangementet Vegas Udvalgte har spillestedet talt med de udvalgte, der blandt andre tæller duoen Kill J. Vega har som opvarmning til arrangementet, der afholdes den 31. januar 2014, talt med Julie Aagaard fra Kill J - og vi bringer interviewet her.

Hvad er Kill J for et musikalsk projekt? 

– Kill J er et alternativt pop-projekt med indspark fra hiphop og R&B. Det er et forsøg på at forene noget råt og ondt med noget fint og uskyldigt.

Hvis I skal vælge bare én sang, der giver et godt indtryk af jeres lyd, hvilken en vælger I så og hvad er historien bag nummeret?

– Man kan sige, at KIll J-projektet voksede ud af asken fra et tidligere projekt, vi havde sammen, og derfor er "Phoenix", vores første single, vel på mange måder repræsentativ. Nummeret handler om at gribe fat om katastrofen – tage kontrol over sammenbruddet – når verden vælter og få noget smukt og ramponeret til at vokset frem.

Hvilket kendt album har været en inspiration for jeres musik?

– Faktisk skal man jo ret langt tilbage, hvis vi skal snakke om hele albums, da musikudgivelse i dag er meget mere fragmenteret og i sjældnere grad bliver – også af os – betragtet i sin albummæssige sammenhæng. Men Embrya er Maxwells 1998-udgivelse. Pladens overdåd af bas og high pitch elementer tilsat en ordentlig omgang flødesovs har været en stor inspiration for os.

Hvad er jeres musikalske planer for 2014?

– I 2014 kommer der ny musik fra os - og så skal vi ud og spille en masse!

Hvorfor synes I, folk skal tage til Vegas Udvalgte?

Vegas udvalgte er en god mulighed for at se, hvad der rører sig af nye ting på den danske musikscene. Man skal helt klart tjekke det ud, hvis man interesserer sig for musik og vil have et sneak peak af hvad, der musikalsk kommer til at præge det kommende år.  

Hvilke af de andre Vegas Udvalgte glæder I jer selv til at opleve live og hvorfor?

– Jeg synes bestemt, at alle dette års udvalgte har noget virkelig fedt og helt særegent at byde på. Men jeg synes især, Sekuoia har nogle unikke og stemningsfulde lydflader, der griber én og fører dig ind i en anden verden.

Hør "Phoenix" nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA