Smukfest fik pænt overskud i 2013

Smukfest fik pænt overskud i 2013

Skanderborg Festivalklub har netop holdt sin årlige generalforsamling, som viste et pænt overskud på sidste års festival.

Kasserer Per Langpap fremlagde festivalklubbens årsregnskab for sæsonen 2012/2013 og kunne fortælle de fremmødte, at det var lykkedes at lave et overskud på knap 4,8 millioner kroner (mod 3 millioner kroner året før). Et resultat, både han og bestyrelsen fandt meget tilfredsstillende.

Den samlede omsætning på Smukfest 2013 var rekordstor med 127 millioner kroner (mod 116 millioner kroner i 2012), og det samme var de samlede udgifter på lidt over 120 millioner kroner. Herunder udgifter til indkøb til videresalg for 20 millioner kroner, reklame og pr på 4,3 millioner kroner, udgifter til at anlægge og skabe festivalen, de såkaldte pladsudgifter, på 31,8 millioner kroner og sidst, men ikke mindst den største post overhovedet: udgifter til optrædende på 35,8 millioner kroner (mod 28,3 millioner kroner i 2012).

Festivalklubbens formand, Claus Visbye, beskrev i sin beretning Smukfest 2013 som:

"På mange måder en meget stor succes – men også med plads til forbedringer. Og med nogle store udfordringer forude."

En af disse udfordringer var de mange tusinde tilskuere uden billet, som den mangeårige praksis med gratis områder på festivalen har medført – og som i 2013 blandt andet betød mangel på fredelige områder til publikum og store udfordringer til festivalens logistik. Festivalklubben har tidligere informeret om planerne for 2014, og Claus Visbye kom igen ind på reduktionen af både betalende og gratis gæster på Smukfest 2014. Han sagde:

"Vi ser en løsning i, at eksempelvis parkering, brug af shuttlebusser og campingpladser og adgang til festivalpladsen og dens yderområder i år bliver forbeholdt betalende gæster med enten partout- eller endagsbillet. Sammen med en reduktion, der betyder, at vi også vil have 4.000 færre gæster på festivalpladsen, skulle det gerne gøre Smukfest til et rigtig godt sted at være i august 2014."

Claus Visbye kom også ind på den feedback, festivalen har fået fra sit publikum, blandt andet med ønsket om et mere synligt beredskab på pladsen:

"Det vil også være et meget væsentligt indsatsområde i forhold til Smukfest 2014, for Danmarks Smukkeste Festival skal selvfølgelig både føles som og være et sikkert sted at opholde sig. Smukfest har altid haft en stor stab af vagt- og sikkerhedsfolk, læger, sygeplejersker og førstehjælpere – men af responsen fra publikum fremgår det, at man ikke har været sikker på, hvor og hvordan man nemt og hurtigt kom i kontakt med beredskabet. I 2014 vil vi derfor lave et langt mere synligt beredskab, så vores publikum overalt på festivalpladsen får en klar fornemmelse af, hvor de skal henvende sig, og at hjælpen er i nærheden, skulle der være behov for det."

Smukfest fik efter sidste års festival en del kritik fra publikummer om, at der var lukket for mange mennesker ind til Prince-koncerten (billedet), og at der kunne opstå faretruende situationer, hvilket der også gjorde i mindst ét tilfælde. Læs mere om GAFFAs dækning af denne problematik her.

Smukfest 2014 finder sted i dagene 6.-10. august. De offentliggjorte optrædende er Skrillex, Simple Minds, The 1975, Mads Langer, MØ, Magtens Korridorer, Funkstar de Luxe, Marie Key, Nik & Jay, D-A-D, Carpark North, Dana Fuchs, Nephew, Rasmus Seebach og Tina Dickow.

Køb billet til festivalen via GAFFA Live.

Se Claus Visbyes formandsberetning nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA