x

Hvilken sang er den bedste nogensinde?

Hvilken sang er den bedste nogensinde?

Det engelske musikblad NME har endnu engang brygget en fyldig liste sammen over de 500 bedste sange i verden. Hele listen er i de forgangne dage blevet afsløret i 100 ad gangen på NMEs hjemmeside. (Du kan således se listen i dens helhed på bladets hjemmeside nu.) Det er NMEs journalister, både nuværende og tidligere ansatte, som har sat listen sammen. Hver af dem er blevet bedt om at lave en liste over deres 50 yndlingssange. Disse oplysninger er så blevet brugt til at skabe den "definitive liste over 500 essentielle" sange. Og nu kommer det store spørgsmål, hvad er så den bedste sang i verden? NMEs top fem lyder som følger:

5: "Last Nite", The Strokes
4: "How Soon Is Now?", The Smiths
3: "I Feel Love", Donna Summer (billedet)
2: "Love Will Tear Us Apart", Joy Division
1: "Smells Like Teen Spirit", Nirvana

Til trods for at det i år er 20 år siden, at Kurt Cobain begik selvmord, er hans kendingsmelodi stadig at finde på toppen af kransekagen.  Den blev færddiggjort som én af de sidste under indspilningerne af Nirvanas gennembrudsalbum "Nevermind", som blev udgivet den 23. september 1991. NMEs anmelder beskrev på det tidspunkt pladen som "et chok til systemet", og den gik da også sin sejrsgang verden over.

Om Kurt Cobain ville være tilfreds med nyheden om, at NME har kåret lige netop "Smells Like Teen Spirit" som den bedste sang nogensinde, er tvivlsomt. Den humørsvingende forsanger blev nemlig selv hurtigt træt af sangen og udtalte i 1993: "Jeg kan godt forstå, at det var en god plade fra et kommercielt synspunkt, men den er alt for poleret til min smag."

Man kan måske også anmærke, at skramlet rock, post-punk og indierock er godt repræsenteret blandt de øverste fem. Hvem sagde, at rocken er død?

Hvilken sang synes du er verdens bedste? Kom gerne med dit bud i kommentarfeltet nedenfor.

Hør NME's top fem på WiMP og Spotify:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA