x

Afdød popkonge udgiver nyt

Afdød popkonge udgiver nyt

Det er en skæbne, der overgår mange af populærmusikkens absolutte koryfæer, at de ikke får lov at hvile i fred. Der udgives rask væk stadig uudgivne sange med Jimi Hendrix og Jim Morrison. Nu rører popkongen over dem alle på sig igen. Michael Jackson har nemlig et nyt album på trapperne efter det posthume "Michael" fra 2010. "Xscape" udkommer den 13. maj, og det indeholder nye sange, som er blevet færdiggjort af kyndige musikalske kollegaer. Offentliggørelsen kommer fra Jacksons Twitter-profil.

Albummet udkommer på Epic og er hjertebarn af produceren LA Reid, som har fået fri beføjelse over fire årtiers demomateriale fra Jacksons hånd - og stemmebånd. Timbaland er en af de udvalgte producere, der har fået til opgave, at få materialet til at lyde "af i dag", sammen med blandt andet også Rodney Jerkins, Stargate, Jerome "Jroc" Harmon og John McClain. 

I 2010 underskrev Sony en aftale med Michael Jacksons bo, der giver pladegiganten ret til at udsende 10 albums med ikonet over en periode på syv år. Det første, "Michael", udkom i december 2010, og GAFFAs Sohail Hassan konstaterede i sin tre stjerners anmeldelse: "Ikke en konge værdigt". Om "Xscape" tager tronen retmæssigt tilbage må tiden vise. 

Michael Jackson døde i en alder af 50 i sommeren 2009.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA