x

Se Marie Fisker og Kira Skov indspille i Canada

Se Marie Fisker og Kira Skov indspille i Canada

Lige siden teenageårene har sangerinderne Marie Fisker og Kira Skov overvejet et fælles projekt. Det er dog først i år, at bestræbelserne langt om længe bærer frugt og munder ud i konstellationen The Cabin Project. Sammen er de klar med en udgivelse den 1. september, men du kan allerede nu få en eksklusiv teaser på, hvordan det kommer til at lyde her på GAFFA. Se med forneden.

Albummet er indspillet over ni dage i en lille træhytte dybt inde i de canadiske skove i foråret 2013. Med sig har Fisker og Skov haft guitaristen Oliver Hoiness og multiinstrumentalisten Ned Ferm, mens teknikeren og produceren Mark Howard, bedst kendt fra sit 23-årige partnerskab med Daniel Lanois (Bob Dylan, Neil Young, Marianne Faithfull, Tom Waits, Iggy Pop m.fl.), har siddet i producerstolen. Han har siden 2008 været opsat på at indspille et album med Kira Skov.  

- Det har været et fantastisk og ganske særligt eventyr at indspille denne plade. Marks indspilningsmetoder og inspiration, i samspil med den vilde natur omkring os, tilførte meget til processen. Vi arbejdede impulsivt, med en rig udveksling af idéer, og pladens udgangspunkt er baseret på stærke liveoptrædender fra hele holdet, tilført minimale overdubs. 

- Det har været en intens, udfordrende og vidunderlig oplevelse. Sammen har vi bevæget os ned ad en labyrint af spejlinger, hvor vores stemmer såvel krydser hinanden og smelter sammen, og skiftevis overtager lead og skygge. Dogmen var at bryde med den konventionelle duet og istedet blive en stemme, udtaler Marie og Kira.

Da de to veninder i foråret 2013 planlagde indspilningen af "The Cabin Project", var det en fælles musikalsk dokumentation, de rent faktisk havde taget tilløb til siden teenageårene, hvor de i sin tid startede med at synge sammen. Det var dog først i 2007, da Marie og Kira blev inviteret til at optræde sammen i et DR-hyldestprogram for Johnny Cash (hvor de sammen sang First Time Ever I Saw  Your Face), at kimen blev sået.

Det kreative samarbejde kom dog først til at stå fuldt i flor nord for Toronto. Albummet kommer til at indeholde et par covers, men ellers er materialet skrevet af Marie Fisker og Kira Skov i samarbejde med guitaristen Oliver Hoiness. Han og multiinstrumentalisten Ned Ferm krediteres i høj grad for den musikalske farverigdom, der sætter sit præg på indspilningerne.

Det har indtil videre været et begivenhedsrigt år for Kira Skov. Hun høstede hele to Steppeulve i februar - både for Årets Album og Årets Vokalist - og hun har netop modtaget et treårigt arbejdsstipendium fra Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik.

Rejs med ud i hytten i skovene nord for Toronto og få en forsmag på "The Cabin Project" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA