x

Det skal du høre på Roskilde – ifølge Jesper Buhl

Det skal du høre på Roskilde – ifølge Jesper Buhl

Roskilde byder på indlysende koncertvalg, som denne signatur da også skal opleve, men du kan sikkert godt selv finde ud af at gå hen og se Damon Albarn, så her er fem anbefalinger plukket blandt de kunstnere, der står med lidt mindre fontstørrelse på plakaten.

Omar Souleyman

Ganske vist havde GAFFAs world-anmelder Torben Holleufer ikke så meget godt at sige om den syriske bryllupssangers Four Tet-producerede album Wenu Wenu,  men albummet er i denne signaturs ører et fremragende, festligt, råt og skramlet sammenstød mellem vestlige og mellemøstlige traditioner. Det skal nok blive sjovt live.

Kelela

Den etiopiskfødte amerikanerinde Kelela smører lækker r'n'b-vokal ud over funky, fremtidsrettede elektroniske produktioner blandt andet begået af den altid interessante Night Slugs-bagmand Bok Bok, af Jam City, af Kingdom og den imponerende liste fortsætter. Det bliver lummert!

The Necks

Den eksperimenterende australske trio The Necks' improviserede koncerter tager udgangspunkt i langstrakte, umiddelbart monotone forløb, som langsomt på smukkeste vis folder sig ud og forandrer sig. De klassificeres ofte som jazz, men man kunne lige så godt forbinde dem med krautrock eller minimalisme. I øvrigt er genrebetegnelser ligegyldige, især når musikken er så gribende som disse frisindede halse.

Tokimonsta

Der er sgu for få kvinder i elektronisk musik, men dem, der er der, gør det godt. Tag for eksempel Ikonika eller Cooly G. Eller koreansk-amerikanske Jennifer Lee, som under navnet TOKiMONSTA er en del af beat-scenen i Los Angeles, hvor hun laver lækre, drømmende, hiphop-inspirerede, men ikke -afgrænsede ting.

EPROM

Når EPROM indtager Apolloscenen, skal det nok blive både tungt, dybt og kantet. Og heldigvis ikke så dumt, som så mange af ravescenens nyere knopskud holder det. Tænk hiphop, trap, dubstep, savtakkede synths og computernostalgi med charme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA