x

Mew spiller nye numre på klub-tour

Mew spiller nye numre på klub-tour

I aften indleder Mew deres danske klub-tour, hvor de spiller en række steder, der er noget mindre end de scener, de normalt betræder. Vi har fanget frontmand Jonas Bjerre til et par kommentarer, om hvad publikum kan forvente af koncerterne – og lidt til.

– Det bliver en intim omgang. En intim tour på mindre steder, end vi plejer at spiller. Publikum kommer til at være meget tættere på, end de plejer, så det bliver en noget anden ­– og mere svedig – oplevelse, haha! Og så har vi dæmmet lidt ned for de helt store effekter. Det bliver også mere råt på den måde.

Bliver vi præsenteret for nye sange til koncerterne?

– Helt sikkert! Vi kommer ikke til at spille hele den nye plade, men der kommer en del nye sange, vi ikke har spillet live før. Det tør jeg godt love.

Hvad kan du fortælle om det nye materiale?

– Det er en meget blandet omgang med masser af forskellige elementer. Vi kommer virkelig vidt omkring – og får også prøvet nogle grænser af. Det bevæger sig fra det kontrollerede og kontante til det mere udsvævende.

Hvordan har det været at have Johan (Wohlert, bassist, red.) med om bord igen?

– Det er fantastisk at have ham med igen! Nu, hvor han er tilbage, kan vi virkelig mærke, hvor meget han har manglet. Især under det indledende arbejde med pladen var der virkelig et tomrum i sangskrivningsprocessen. Så meget, at vores producer (Michael Beinhorn, red.) foreslog, at vi ringede til Johan og at prøve at skrive sammen med ham igen. Og det var han jo så heldigvis klar på – og var endda med på at komme ind i Mew-maskinen igen. Han har ren vild energi og er en kraftfuld musiker – og så er han jo vores gode ven, og det er en kæmpe fornøjelse at have ham med i bandet igen!

Og så er der jo lige det med den nye plade. Den har efterhånden været et stykke tid undervejs. Kan du røbe noget om den?

– Lige nu har vi lagt nogle spor op til titlen, så vi venter bare på, at en af vores fans knækker koden. Og så er jeg altså ret sikker på, at albummet udkommer i starten af næste år – det er i hvert fald planen. De sidste forhandlinger omkring distribution og den slags skal lige falde på plads. Men vi glæder os virkelig meget til at folk skal høre den, og vi er sultne efter at komme ud og spille de nye numre live.

Se Mews turnéplan på og køb billetter via GAFFA Live

Varm op med Mews glansnummer "Am I Wry? No":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA