x

Hør: Steel Panther gør julen småfræk

Hør: Steel Panther gør julen småfræk

Det er svært at komme igennem december uden at blive bombarderet af George Michaels hjertesorg, Mariah Careys kærestesavn eller Slades julehymne. Hvis du er blevet en smule træt af alle de vante schlagere, kan du jo eventuelt prøve at give Steel Panthers "The Stocking" et lyt her forneden.

De fire amerikanske drenge i makeup og leopardspandex er så sandelig kommet i julehumør. De har trukket i den tykke uldsweater og har tændt op i pejsen og giver deres bud på, hvordan en god julesang skal lyde. Den bliver selvfølgelig fremført i deres vanlige stil, hvad løst oversat betyder, at sangteksten kan læses som fragmenterne af en småfræk historie i tidligere tiders erotiske mandeblade. De seksuelle undertoner flammer i hvert fald op som lysene på et overlæsset juletræ.

"So you say you like candy canes/ All the ladies do/ Candy canes were meant for sucking/ So don't you think about trying to chew," lyder første vers subtilt og underspillet. Et eller andet sted i Amerika må Jack Black sidde ved et dækket morgenbord og tænke, at han kunne have skrevet den lystige hymne. 

Steel Panther er kendt for deres satiriske 80'er-glamrock, som også for alvor har fanget det danske publikum. Bandet opstod oprindeligt som et coverband i 1998 under navnet Metal Shop og oplevede en solid fremgang i 2003, hvor de markerede sig på den alternative rockscene med deres selv-producerede debutalbum "Hole Patrol". I 2005 skiftede de navn til Metal Skool og har siden 2008 været kendt som Steel Panther.

Deres seneste udspil, "All You Can Eat" fra april, blev vel modtaget af GAFFAs Keld Rud. Han kvitterede med fire stjerner og åbnede sin anmeldelse med at slå fast, at Steel Panther har styr på deres rockklichéer - lige fra de stramme læderbukser til bandana til make-up: "Det burde være umuligt, men det er lykkedes den amerikanske Cockrock-pastiche, Steel Panther, at overgå sig selv, hvad angår usmagelige tekster på deres tredje album. Til tider må vor egne Red Warszawa se sig udmanøvreret. Læg hertil at Steel Panthers greb om instrumenterne og sangskrivning er stålhårdt."

Hør "The Stocking" her og kom i (jule)stemning: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA