x

Guide: 11 essentielle koncerter i marts

Guide: 11 essentielle koncerter i marts

Juhuuu! Det er forår! Og sammen med solens stråler titter stjernerne også frem på de danske scener. Du kan for eksempel opleve Paul Simon og Sting på scenen sammen, kulørte Katy Perry og L.O.C. som crooner i marts måned. Dyk ned i listen herunder, og find dine koncertfavoritter i marts.

 

5. marts: L.O.C., Bremen Teater, København (turnéstart) 

Nytårsaftensdag overraskede L.O.C. danskerne med et spritnyt minialbum fyldt med crooneri og og strygere i cool kombi med rap og fede beats. Minialbummet "Grand Cru" fik fem stjerner i GAFFA og har smidt singlen "Diva" af sig, som har opnået solid airplay på de danske radiostationer. Nu kan du opleve luksuspladen live, når L.O.C. tager på minitour i Danmark. Turnéen fortsætter til Aalborg, Svendborg og Aarhus.

 

7. marts: Katy Perry, Jyske Bank Boxen, Herning

Katy Perry er indbegrebet af boblende tyggegummipop, hvilken sangerinden beviste med sit fyrværkeri af et halftime-show til Super Bowl. Den ellers sprudlende popprinsesse optrådte dog i en mere alvorlig og neddæmpet version til the Grammy Award Show med nummeret "By the Grace of God" fra sit seneste album "Prism". Oplev den kække sangerinde vælte Boxen, når Katy Perry kommer til Danmark med Charli XCX som support.

 

 

 

8. marts: Kvinfo: Kvindernes Kampdag med Lucy Love og Baby in Vain, Store Vega, København

Der kommer slagkraftige kvinder på scenen, når videns- og udviklingscentret Kvinfo fejrer kvindernes internationale kampdag og 100-året for kvindernes stemme- og valgret med et stort anlagt arrangement i Store Vega. Lucy Love og Baby in Vain står for soundtracket til aftenen, hvor også blandt andre Helle Thorning Schmidt kommer på besøg.

 

 

9. marts: Jooks, GAFFA Library Sessions, Biblioteket Frederiksberg 

Jooks, med det borgerlige navn Johan Forsby, blev kendt, da nummeret "Hun Vil Ha' En Rapper" bragede ud ad højtalerne på natklubber landet over. Nu er Jooks igen aktuel med det nye album "Dyr", der fik fire stjerner af GAFFAs anmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr. Desuden har rapperen kastet sig over litteraturens verden med debutromanen "Sønner af mænd", som er skrevet i samarbejde med Politikens debatredaktør Tarek Omar. Til GAFFA Library Sessions kan du både opleve live-interview, minikoncert og bogoplæsning med Jooks.

 

 

11. marts: S!vas og Ukendt Kunstner, Vega, København (turnéstart)

Ukendt Kunstner og S!vas har tilsyneladende fundet et godt makkerskab. I hvert fald har de to navne valgt at optræde på plakaten sammen, når de tager på Stein Bagger Tour i marts måned. Det er ikke første gang, man ser de to navne på samme scene. Sidste sommer optrådte Ukendt Kunstner og S!vas for eksempel til en koncert under HCA Festivals i Odense, hvilket gav fire stjerner fra GAFFAs anmelder.

 

 

17. marts: Bryan Adams, Arena Nord, Frederikshavn (turnéstart)

Der bliver hele tre gyldne muligheder for at skråle med på kæmpe hits som "(Everything I Do) I Do It For You" og "Summer of '69", når Bryan Adams indtager Danmark. Sangeren starter sin minitour i Frederikshavn, men fortsætter straks til NRGI Arena i Aarhus dagen efter og til Forum i København den 19. marts.

 

 

 

17. marts: Paul Simon & Sting, Stadion Arena Fyn, Odense 

To legender mødes på scenen, når Sting kommer til Danmark i selskab med Paul Simon. Begge har som giganter i musikhistorien en perlerække af solide hits bag sig; Sting med numre som "Every Breath You Take", "Roxanne" og "Desert Rose" og Paul Simon i høj grad som den ene halvdel af Simon & Garfunkel, der hittede med "Bridge Over Troubled Water", "Mrs. Robinson" og "Sounds of Silence". Denne aften bliver en særlig udveksling mellem to exceptionelle kunstnere, hvor både Sting og Paul Simon vil synge et udvalg af den modsatte parts numre – ud over selvfølgelig en del af sine egne populære sange.

 

 

 

20. marts: Marie Key, Vejle Musikteater (turnéstart) 

Marie Key udgav i februar sit tredje soloalbum "Tænker Du Vi Danser" med førstesinglen "Fatter Det Nu". Albummet har toppet hitlisterne siden da, og den danske darling fik da også hele fem stjerner af GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen, der kaldte udspillet for "det perfekte popalbum". I marts spiller Marie Key desuden i Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg.

 

26. marts: Jokeren, Skråen, Aalborg (turnéstart)

Efter seks års pause fra koncertlivet vender Jokeren tilbage på turné i hele Danmark. Det er da heller ikke mere end få måneder siden, Jokerens seneste album "Dansker" udkom med førstesinglen "Kun Os To", der handler om rapperens forhold til sin datter. Albummet fik da også fem stjerner fra GAFFAs Maria Therese Seefeldt Stæhr med følgende overskrift: "Jokeren viser nye sider på et album, der musikalsk byder på lidt af hvert pakket ind i velfortalte livshistorier."

 

26. marts: Turboweekend, Forbrændingen, Albertslund (turnéstart)

Turboweekend er kendt for sine intense koncerter, hvilket blev belønnet med fem stjerner fra GAFFAs anmelder Jens Dræby, da bandet under sin seneste turné spillede i Odense. Første single, "Miles and Miles", fra bandets kommende album er ude nu og varsler om spændende nyt fra gruppen. Turnéen fortsætter i april og maj måned.

 

27. marts: TV-2, Koncerthuset, Esbjerg, turnéstart 

Danmarks kedeligste orkester kommer endnu engang rundt i det danske land med start i Esbjerg. TV-2 har netop udgivet albummet "Det Gode Liv", der fik fire stjerner fra GAFFAs Jan Opstrup Poulsen under overskriften "Ikke kun for sjov. Veteranerne kæmper videre og bider fra sig."

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA