x

Soko: Her er mine fem fransksprogede favoritkunstnere

Soko: Her er mine fem fransksprogede favoritkunstnere

Onsdag den 11. marts giver den franske sangerinde og sangskriver Soko koncert på Atlas i Aarhus. Soko er især kendt for 2007-hittet "I'll Kill Her", som blev grovspillet i ikke mindst P3-programmet De Sorte Spejdere med Anders Breinholt og Anders Lund Madsen, og hun er snart aktuel med sit andet fuldlængde-album, "Who Wears the Pants?" I den forbindelse har vi bedt hende vælge sine fem favoritter med fransksprogede kunstnere. De kommer her – fulgt af en video med Soko selv, nemlig titelnummeret til hendes nye album.

Find billet til koncerten på Atlas via GAFFA Live

 

France Gall: Cet air la (1966)

Se France Gall fremføre sangen her

Den ultimative franske babe. 60'er-ikon – den ultimative kærlighedssang. Jeg elsker, hvor smuk og uskyldig og hvilken sexbombe, hun var. Hendes stemme er bare så sød som slik. Denne sang går lige i hjertet på mig og får mig til at føle så mange følelser – og den keyboardfigur får mig til at smelte.

 

Serge Gainbourg: La ballade de Melody Nelson (1971)

Et af mine yndlingsalbum – hver eneste tekstbid er hjerteskærende, og hvert arrangement er det smukkeste og rigeste og mest uforudsigelige. Strygerne på hele albummet – åh gud! Hans stemme, guitarerne, deres kærlighedshistorie, ham og Jane (Jane Birkin, Gainsbourgs partner fra 1968-1980, og som han fik datteren Charlotte med, i dag etableret skuespiller og sanger, kendt fra blandt andet Lars von Triers "Antichrist", "Melancholia" og "Nymphomaniac", red.) – jeg dør, jeg længes efter noget, der er så smukt. Han ser også så skrøbelig ud i denne video, ha! Han er den mest sexede franske band, der findes.

 

Yves Simon: Diabolo Menthe (1977)

Se Yves Simon fremføre sangen her

Dette er lydsporet til en af mine yndlings "coming of age"-film, "Diabolo Menthe"fra 1977. Dette er en akustisk version af sangen, som jeg finder meget mere følsom og smuk end albumversionen. Det er den eneste franske sang, jeg nogensinde har lavet et cover af. Det fik mig endda til at modtage et opkald fra Yves Simon en dag for nogle få år siden. Han lykønskede mig og bad mig om at fortolke sangen officielt. Denne sang er så følsom og rører mig dybt.

 

Indochine: L'aventurier (1982)

Jeg voksede op med dette band. De var så store i 80'erne, og så, da jeg begyndte at gå i byen, da jeg var meget ung, var denne sang et stort klub-hit – og jeg hadede den. Så genopdagede jeg de meget tidlige sange fra bandet sidste år, og nu er jeg blevet vild med dem – denne sang er præcis den musik, jeg ville ønske, jeg kunne lave lige nu. (Bonusinfo: Indochine spiller i Vega 11. april)

 

La Femme: Sur la planche (2013)

Jeg har kendt disse fyre et stykke tid nu – de er det bedste franske band i vores generation. De har det bedste sceneshow, og du er sikker på at blive blæst væk og inspireret af dem – de kommer med et helt nyt, galt og genialt univers.

 

Soko: Who Wears the Pants? (2015)

Titelnummeret til Sokos andet album, som udkommer senere på måneden. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA