x

Hør splinternyt Muse-nummer

Hør splinternyt Muse-nummer

Muse løftede torsdag sløret for udgivelsesdatoen af deres syvende album, "Drones". Det rammer gaden den 8. juni, et par uger før bandets optræden til årets Roskilde Festival. Nu kan du imidlertid høre, hvad vi kan forvente, da trioen har smidt en lyric video til nummeret "Psycho" op på YouTube. Hør den her forneden.

Det vil sikkert glæde mange efterhånden forvildede Muse-fans, at den polerede poplyd, som var at finde på "The 2nd Law", ikke er at spore på "Psycho". I stedet har Matt Bellamy hevet sit arsenal af guitarer ind i studiet og sat dem i godt arbejde. "Psycho" drives nemlig af et potent rockguitarriff med skæve twists, som vi har lært at forvente det fra gutterne fra Devon. 

Lyrisk set er vi også ude i klassisk Muse-territorium med en pænt paranoid verdensforestilling. Det hamrer den skrigende "drill sergeant" - en reference til Stanley Kubricks klassiske Vietnam-film "Full Metal Jacket" - fast med hård tone lige fra nummerets begyndelse. 

Ifølge pressemeddelelsen vedrørende udgivelsesdatoen siger forsanger Matt Bellamy selv om titlen på det kommende album: "For mig er "Drones" metaforiske psykopater, som muliggør psykotisk adfærd. Verden er styret af Droner, der bruger Droner til at gøre os alle til Droner. Albummet her undersøger menneskets rejse fra opgivelsen og tabet af håb, til indoktrineringen af systemet for at blive en menneskelig drone, til dets endelige løsrivelse fra sine undertrykkere."

"The 2nd Law" udkom i 2012, og på dette udspil legede Muse både med dubstep og poppede Queen-pasticher. GAFFAs musikanmelder Kristian Bach Petersen kvitterede med tre stjerner og ønskede følgende: "Muse virker i den grad som et band, der kunne bruge en producer til at holde snor i de vilde og flyvske idéer."

Hvorvidt "Drones" bliver mere tøjlet ind, kan kun tiden vise. Indtil da må "Psycho" lede vejen:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA