Aarhus Symfoniorkester: Vi har ventet på Antony i flere år

Aarhus Symfoniorkester: Vi har ventet på Antony i flere år

For nogle kan det måske virke som et umage match. Aarhus Symfoniorkester og den evigt og på alle måder udfordrende Antony Hegarty, frontmand i Antony and the Johnsons. Men faktisk har det i flere år været et drømmescenarie for symfoniorkestret at blive sat op med Antony, fortæller musikchef Palle Kjeldgaard til GAFFA i forbindelse med offentliggørelsen.

– Vi forsøgte for et par år siden at lave en fælles koncert i Musikhuset i Aarhus, men det lykkedes desværre aldrig, derfor er vi også utrolig glade for at få denne mulighed.

– Det er Antony, der har bedt om at få et symfoniorkester med. Aftalen med NorthSide er faldet på plads sent, og det er vel kun tre uger siden, jeg blev kontaktet af festivalen. Egentlig var vores program klar til tryk, så jeg måtte rokere rundt med kort varsel, og det er heldigvis lykkedes.

– Antony har et helt unikt udtryk og synger i falset. Han vil bruge os som orkester, og vi bliver en central del af koncerten og ikke bare backingorkester. Han medbringer sin egen dirigent og kommer til Aarhus to dage før. Så har vi to øvedage i vores indendørs lokaler og en lydprøve på festivalen lørdag.

– Symfoniorkestret vil gerne ud og møde unge mennesker, og derfor er en festivalkoncert på NorthSide forholdsvis tæt på Musikhuset i Aarhus også attraktiv og spændende for os. Det er efterhånden blevet en sport at kunne flere genrer, fordi publikum i stadig højere grad zapper, og musikgenrerne opblødes.   

– Antony and the Johnsons er selvfølgelig anderledes, end hvad mange forbinder os med, men vi skal ramme flere og udvider konstant paletten i de her år. I sidste uge spillede vi med Gnags, Pernille Rosendahl og Rasmus Seebach til dronningens fødselsdag, vi har tidligere spillet til både Pirates of Caribien og en japansk tegnefilm…

Ud over sommerens festivalkoncert på NorthSide med Antony and the Johnsons (lørdag aften 13.juni) spiller Aarhus Symfoniorkester udendørs på Israels Plads ved Copenhagen Opera Galla 1. august og traditionen tro søndag 9. august på Bøgescenerne på Danmarks Smukkeste Festival.   


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA