x

White Stripes-opløsning var en aprilsnar

White Stripes-opløsning var en aprilsnar

I går var det som bekendt første april og dermed også tid for aprilsnarre, som medierne vanen tro var fulde af. GAFFA var også i det drillesyge hjørne og kunne derfor fortælle, at Jack White ved interview med GAFFA i Nashville lørdag om White Stripes' kommende album "Icky Thump" angiveligt havde sagt: "Nu er jeg ærlig talt blevet træt af vores selvpåførte, begrænsende format, hvor vi kun må bruge gammelt udstyr, og hvor vi kun må bruge tre ting ad gangen, altså vokal og to instrumenter, og hvor vi kun må bruge de tre farver rød, hvid og sort i vores tøj og image."

Og videre skulle Jack White have sagt: "Det var i begyndelsen en spændende udfordring med disse begrænsninger, men nu synes jeg ikke, vi kan komme længere med dét format, så nu er Meg og jeg blevet enige om, at vi slutter efter denne plade og den følgende turné."

Men det er alt sammen noget, GAFFA har fundet på. Vor skribent John Fogde lavede ganske vist et interview med White Stripes i Nashville lørdag, men der sagde Jack White intet om en eventuel opløsning, og han sagde heller ikke følgende bevingede ord:

"Jeg ved heller ikke helt, hvad der skal ske med mit andet band Raconteurs. Først og fremmest har jeg lige nu mest lyst til at lave en soloplade, og jeg har også lige købt en sampler og en Mac, og nu vil jeg så forsøge at lave elektronisk musik. Dét er et helt nyt felt for mig, og jeg tror, det bliver noget af en udfordring, efter at jeg så længe har holdt mig til kun at indspille på analogt udstyr og til kun at bruge såkaldt rigtige instrumenter."

Det er derimod rigtigt, at White Stripes strækker deres selvpåførte minimalistiske koncept til det yderste på deres kommende album, som John Fogde fortæller fra Nashville, hvor han som en af de få har fået lov til at høre det nye album i sin helhed. Titelnummeret bliver således beskrevet som nærmest prog-rock, mens en anden sang har mariachi-elementer, og der optræder både trompet og sækkepibe på albummet, der også som det første – og dermed sidste – White Stripes-album er blevet indspillet i et traditionelt pladestudie. En proces, der tog tre uger, hvilket også er den længste studietid, White Stripes nåede at komme til at bruge.

Det er også rigtigt, at det nye album udkommer i juni, at GAFFA bringer White Stripes-interviewet i vores juninummer, og at White Stripes endnu ikke kunne afsløre noget om, hvorvidt de kommer til Danmark på deres kommende turné.

GAFFA kan i øvrigt med en vis skadefryd konstatere, at både Metro Express og P3's musiknyheder er hoppet på historien, idet de citerer den i dag i ramme alvor.

 

White Stripes' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA