x

Bliv klogere på Vild $mith

Bliv klogere på Vild $mith

"Klogere Nu" hedder den aktuelle single fra Vild Ting, Hvidmayn og Vild Son AKA Vild $mith, der også er klar med deres andet album, "Straight Fire". GAFFA har benyttet titlen og lejligheden til at sætte de tre rappere stævne.

Navnet?

Vild Ting: – Det opstod nede i bunkeren, hvor vi lavede vores første numre, som vi prøvede at sende ind til Karrierekanonen. Derfor var vi jo nødt til at finde på et navn. På det tidspunkt havde vi et eller andet med ordet "vild", så vi var enige om, at vi skulle hedde Vild "et eller andet". Vi var blandt andet omkring Vild Vild, men da vi så fandt på Vild $mith havde vi vildt griner over det, og tænkte, "lad os bare rulle med det." Det var ikke noget, vi ligefrem brugte oceaner af tid på.

Er I stadig glade for det?

Hvidmayn: – Hvis man kunne vælge om – men det kan man jo ikke rigtig – kunne det måske være meget fedt at hedde noget andet.

Vild Son: – Folk har problemer med at udtale det. Af en eller anden grund tror mange, det skal udtales med "W", så det bliver det lidt jyske variant, Wild $mith, haha!

Vild Ting: – Der er også mange, der tror, vi kun er én person.

Den perfekte hiphop-plade?

Vild Ting: – Det er noget, vi har brugt sygt lang tid på at diskutere, og vi er ikke blevet enige… Men jeg må sige 2pac med All Eyez On Me, for der er beats, flow, stemmeføring og energi fuldstændig i top på hele pladen.

Hvidmayn: – Den oplagte ville jo være Illmatic med Nas. Den er næsten bare for åbenlys og nem. Jeg lytter til beats, flow og stemmeføring, før jeg lytter til, hvad der egentlig bliver sagt. Eminem er jo for eksempel fra en anden planet, hvad angår rap-teknik.

Vild Son: – Der er også noget fedt over koncept-plader. Jeg har for eksempel lyttet meget til A Long Hot Summer med Masta Ace.

Vild Ting: – Jeg tror, hvis man skulle lave en kombination ud fra vi tres præferencer, ville det blive et barn af Eminem, Nas og Tupac…

Vild Son: – Ja, over nogle Atlanta-beats.

Største frygt i forhold til den nye plade?

Hvidmayn: – Vores største frygt i forhold til det nye album er, at der ikke er nogen, der gider høre det. Man snakker jo tit om den svære toer, og vi havde jo okay succes med den første plade – der var i hvert fald nogle singler, der blev spillet en del – og når man har det, er der nogle, der godt kan have en tendens til at ville prøve alle mulige andre ting af, og så kan man godt komme til at glemme sine fans eller dem, der oprindeligt syntes, man var fed. Så laver man et eller andet vildt arty, som man selv tripper over, men som ingen andre kan se det fede i. Så udfordringen har været at fortsætte i samme umiddelbare spor, som vi var i sidst, nu hvor vi ikke har haft så meget tid, som da vi lavede den første, fordi vi pludselig er ude at spille og den slags ting. Vi laver det stadig for sjov, det er bare under mere ordnede regler end sidst.

Vild Ting: – Ja, vores største frygt har været at lave noget, der var fortænkt, fordi vi har brugt for meget tid på at spekulere over tingene i stedet for bare at gøre det.

Hvad sætter I størst pris på ved jer selv?

Vild Ting: – Jeg har en ekstremt stor ja-hat. Jeg kan altid vende noget negativt til noget positivt, og det er klart en af mine bedste egenskaber.

Hvidmayn: – Ja, man må være next level-imponeret over, hvor du kan trække den ja-hat frem fra nogle gange…

Vild Son: – Jeg er rimelig god til aldrig at blive sur og i stedet være tilbagelænet og tage tingene med et smil. Jeg er også god til ikke at blive stresset.

Vild Ting: – Ja, du er mega rolig af natur. Det har du altid været.

Hvidmayn: – Det jeg sætter mest pris på ved mig selv, må være evnen til at være kreativ under pres. Det har taget meget lang tid at lære, men det kan jeg nu.

Favoritrappere?

Vild Son: – Vi lavede på et tidspunkt på Smukfest en top fem, som vi er rygende uenige om, men den gik sådan her med Biggie som nummer et, Nas som nummer to, Ice Cube på en tredjeplads, Jay-Z som nummer fire og 2pac som nummer fem.

Hvidmayn: – Ej, vi kan ikke have Jay-Z på den liste! Og hvor er Eminem og Andre 3000 henne?

Vild Son: – Jeg er ligeglad. Det er sådan, vi lavede den! Og så er der så en del boblere, som du måske kan høre?

Hvem ville I være, hvis ikke I var jer selv?

Vild Son: – Dwayne Wade – han er mit all time man crush!

Vild Ting: – Kanye. Bare lige lynhurtigt for en dag, du ved. Jeg kunne godt tænke mig at prøve, hvordan det er at have det vildt over sig selv.

Hvidmayn: – Leonardo Dicaprio. Ham snupper jeg sgu.

Musikalske guilty pleasures?

Hvidmayn: – Jeg ved ikke, om man kan kalde det en guilty pleasure, men jeg synes stadigvæk, at sådan noget som Korn, Pantera og Deftones er sindssygt fedt.

Vild Son: – Jeg har jo altid "kept it real", haha! Men jeg har helt klart haft en periode, da jeg var ni, hvor jeg har hørt rigtig meget Sisqo og Dru Hill og den slags fløde-r&b. Men det er lige før, jeg ikke engang vil kalde det "gulity", for det er fandme fedt, haha!

Vild Ting: – Jeg er en sucker for Max Martin-produceret pop, der er helt perfekt set ud fra en pop-optik. Det er så godt skåret, og det må man tage hatten af for.

Mest overvurderede kunstner?

Hvidmayn: – 2pac. Hands down. Han er slet ikke så god, som folk gør ham til.

Vild Son: – Enig. Det synes jeg helt klart også.

Vild Ting: – Jeg er direkte uenig! Til gengæld synes jeg, at Paul McCartney på Kanye West-ting er helt vildt overvurderet. Hvad fuck laver du, Kanye!? Selvfølgelig anerkender jeg McCartneys betydning i musikhistorien og hans talent, men det der shit – what the fuck? Han laver campfire music med Kanye! Det er fandme overvurderet!

Hvidmayn: – Det er da Kanye, der er whack! Paul McCartney siger jo bare: "Hey, jeg har lige de her fire hits, jeg har lavet rundt om et lejrbål, vil du ikke være med på dem?"

Vild Ting: – Ja, men jeg kan simpelthen ikke sige, at Kanye er overvurderet, så jeg er nødt til at klandre Paul McCartney for at komme ind og forpurre Kanyes musik. Kom nu tilbage, Kanye!

Bedste Will Smith-film?

Hvidmayn: – Har I set den nye, Focus? Den er faktisk ret fed.

Vild Ting: – Uh, jeg må sige Pursuit Of Happiness

Vild Son: – Hvorfor? Græd du? Jeg må sige I Am Legend. Jeg har set den film syv gange, og det er ikke ret mange film, jeg har set så mange gange.

Vild Ting: – Det der gør sig gældende ved både Pursuit Of Happiness og I Am Legend er, at det er straight up rørende shit, dér. Og jeg plejer ikke at være emotional, men altså Pursuit Of Happiness, hvor dude sidder inde på det der toilet med hans kid, fordi han er gone broke… Jeg kunne slet ikke styre det shit!

Hvidmayn: – Jeg tror, min favorit med ham må være Ali, fordi han bare spiller vildt god i den film. Nok hans bedste præstation som skuespiller.

Hvilken nulevende person har I mindst respekt for?

Hvidmayn: – Jeg synes Putin er et fucking fjols.

Vild Ting: – Af alle mennesker i hele verden?!

Hvidmayn: – Ja, han var den første, jeg tænkte på i den sammenhæng. Og jeg har fået at vide til eksamen, at jeg altid skal rulle med min første indskydelse. Han er indbegrebet af at sige én ting og så gøre noget helt andet.

Vild Son: – George Bush! Ej, Sarah Palin, ej ham der Bill O'Reilley. Han er virkelig med til at fucke verden op – ligesom Putin. Han har simpelthen så meget indflydelse.

Vild Ting: – Jeg kan ikke vælge en, men jeg kan sagtens følge jer med begge jeres, for folk der prøver at skabe splid i verden, har jeg ikke særlig meget love for.

Hvidmayn: – Det har du alligevel ikke?

Hvornår var I mest lykkelige?

Vild Ting: – Den er nem. Da min datter blev født. Det er der ikke så meget, der kan konkurrere med. Det er det største, der nogensinde er sket i mit liv.

Hvidmayn: – Jeg forsøger faktisk hver dag at finde et minut eller to, hvor der ikke rigtig sker andet. Det er tit, når jeg laver noget så latterligt som at se fjernsyn. Men der finder jeg lige et minut eller to, hvor jeg sidder og sætter pris på, at vi er der, hvor vi er, og at jeg har det ret godt, og at folk der betyder noget for mig også har det godt.

Vild Son: – Jeg er lidt med på den vogn. Man kan altid udpege nogle øjeblikke – som da man blev student eller da vi vandt Karrierekanonen, men det går ikke altid op for én, hvor stort det er i øjeblikket. Men nogle gange kan du også bare sidde med dine homies og en GAFFA-journalist ude på Papirøen og have mega optur.

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA