x

Video: Se Tina Dickow synge sin nye Aarhus-sang – på dansk

Video: Se Tina Dickow synge sin nye Aarhus-sang – på dansk

Tina Dickow har skrevet en ny sang, en sang til Aarhus, hvor hun er født og vokset op. Nummeret har titlen "Pigen Ud Af Aarhus" og er, som titlen antyder, på dansk, hvilket er helt nyt for Dickow. Se en ny video, hvor Dickow fremfører sangen nedenfor.

I sidste uge offentliggjorde Dickow nyheden om sangen på Facebook, hvor det blandt andet lød:

Det er første gang, Tina Dickow skriver på dansk, og hun fortæller selv:

"Det er en helt anden disciplin at skrive på dansk, og jeg er ikke på vej til at kaste det engelske over bord og springe helt ud som dansksproget artist. Men det er enormt fedt at prøve, og nu hvor jeg ville skrive om Aarhus, som dufter af barndom, Danmark og HJEM for mig, så gav det perfekt mening, at det skulle være min debut på dansk.

Hun fortsætter: "Det bliver en sjov sang at spille live, tror jeg, og jeg håber, at det ikke kun er aarhusianerne, der kan relatere til den. Rigtig mange kender jo følelsen af at have forladt sin barndoms by, men stadig have følelsen af, at fødebyen er udgør ens indre landskab." 

Tina Dickow er medarrangør og hovednavn ved den uofficielle åbningskoncert "Ned fra Nord" i Rådhusparken i Aarhus Festuge torsdag den 27. august. Her optræder også islandske Samaris, Helgi Jonsson og Ásgeir, færøske Eivør (som har stærke bånd til Island) og danske Vocal Line og Folkeklubben. 

Tina Dickow har været bosat i Island siden 2012 med sin islandske mand, sangeren, sangskriveren og multiinstrumentalisten Helgi Jónsson, som hun også har spillet sammen med siden 2008. Det er netop den dansk-islandske forbindelse, som gør, at koncerten består af både danske og islandske sangere og musikere, idet Tina Dickow vil bygge bro mellem sin gamle hjemby og sit nye hjemland.

Tina Dickow er født og opvokset i Aarhus-forstaden Åbyhøj, og i 2005 gav hun koncert på sin gamle folkeskole, Åby Skole. Læs GAFFAs anmeldelse af koncerten her.

Tina Dickow spiller seks udendørs koncerter i Danmark i august:
 
Odense, Den Fynske Landsby - 14. august
Horsens, Lunden - 15. august
København, Plænen - 21. august
Aarhus, Rådhusparken - 27. august
Vejle, Byparken - 28. august 
Sønderborg, Mølleparken - 29. august 
 
GAFFA Plus Guld/Platin-medlemmer kan købe billetter til Aarhus-koncerten med rabat – læs mere og køb her
 
Find flere koncertbilletter med Tina Dickow via GAFFA Live og Tina Dickows hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA