x

Dixie Chicks til Danmark

Dixie Chicks til Danmark

Den succesfulde amerikanske countrykvindetrio Dixie Chicks besøger landet til foråret, hvor de giver koncert i Forum Horsens fredag den 22. april. Det bliver bandets andet besøg i landet, efter at de gæstede Falconer Salen i København sidste år.

Bandet er fra Dallas, Texas og blev dannet i 1989, men skulle frem til slutningen af 1990'erne med et par udskiftninger i besætningen, før de fik kommerciel succes med sange som "Wide Open Spaces", "Cowboy Take Me Away", og "Long Time Gone". Syv studiealbums og live-udgivelser samt opsamlingsalbum er det blevet til gennem årene med et samlet salg på over 30 millioner solgte album. Gruppens seneste studiealbum er dog tilbage fra 2006.

Dixie Chicks oplevede dog også modvind, da forsanger Natalie Maines under en London-koncert og lige før invasionen af Irak i 2003 sagde, at hun skammede sig over, at præsident George W. Bush var texaner. Det udløste voldsomme protester fra mange af deres amerikanske fans, men med årene har Dixie Chicks atter fået opbygget en stor fanbase.

GAFFAs anmelder Keld Broksø var godt tilfreds med sidste års koncert, som han tildelte fire stjerner med blandt andet følgende ord:

"Dixie Chicks var klart bedst i up tempo-numrene, hvor deres dygtige band med samlet otte musikere inklusive de tre Dixie Chicks selv lagde et swing, som mange andre bands kun kan drømme hede drømme om at levere. Vi skulle et par numre hen for at genfinde det, men i 10. nummer, "Sin Wagon", tog helvede og alle dets dæmoner fat i de tre piger & Co., så jeg stod og fik billeder på nethinden af den tidlige cowpunk leveret af 30-årsjubilarerne i D-A-D. Dixie Chicks kan gøre et eller andet ved selv en forstenet rocknørd som undertegnede, når jeg pludselig kan synes, at et banjo-solo er det fedeste i verden." Læs hele anmeldelsen her

Billetsalget starter fredag 28. august kl. 09.00 gennem livenation.dk og via billetlugen.dk

Se videoen til gruppens store 2006-hit "Not Ready to Make Nice":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA