x

Guide: 11 essentielle koncerter i september

Guide: 11 essentielle koncerter i september

Sommeren er stadig over os, men det varer ikke længe, før det lunefulde danske sommervejr skifter, så man derfor må trække indenfor for at få sit musikalske fix. Derfor bringer vi traditionen tro her en oversigt over koncerter, der er værd at opleve i september måned – og som der stadig er billetter til. Klik på kunstnernavn for links til billetsalg.

4.-5. september: Offspring Festival, Tivoli, København

Tivolis upcoming-festival er tilbage med spændende, fremadstormende navne fra både Danmark og den store verden. Nærmere betegnet Gavin James (IRL) / Eaves (UK) / Marika Hackman (UK) / Låpsley (UK) / Kesi / Son Lux (US) / Charlie Cunningham (UK) / Cisilia / Anya / Tora (AUS) / JP Cooper (UK) / Sea Change (N) / Thomston (NZ) / Patrick Dorgan / Elias (S) / Astris S (N) / Novelist (UK) / The Attic Sleepers / Thøger Dixgaard / The Entrepreneurs / Folkeklubben / Iris Gold / Lord Siva / Emil Stabil / Alex Vargas. Så må man sige, at der er noget for enhver smag.  

5. september: The Script, Falconer Salen, København (få billetter)

Den 5. september træder den succesfulde Dublin-trio op på scenen i Falconer Salen, og det er et omfangsrigt bagkatalog af iørefaldende popsange, som trioen har med i bagagen. Bandet har høstet stor succes, såvel internationalt som i Danmark – særligt med megahittet The Man Who Can't Be Moved fra bandets nyeste album fra 2014. Sidst The Script gav koncert i Danmark, spillede de på Jelling Musikfestival, hvor GAFFAs Troels Frøkjær kvitterede med 5 stjerner og "Det var livekoncert, når det er bedst". Om de irske popdrenge kan gøre kunsten efter igen, kan du ved selvsyn opleve 5. september i Falconer Salen i København. 

6. september: The Beards, VoxHall, Aarhus

Hvis du lider af pogonofobi, skal du nok ikke befinde dig i området omkring Mølleparken i Aarhus den 6. september. Hvis du derimod ikke har fobi for skæg og er til folk-rock, så burde du lægge vejen forbi Voxhall den 6. september, hvor det australske band The Beards gæster smilets by. Bandet blev egentlig dannet for blot at spille en enkelt koncert i Adelaide tilbage i 2005, men de langskæggede mænd blev hurtigt populære, hvilket har udmøntet sig i hele fire studiealbums, hvoraf det seneste The Beard Album fra 2014 har været deres mest succesfulde.

10. september: Foals, Vega, København

Den 10. september gæster indie-rockbandet Foals Vega i København. Bandet har fra sine tidligere albums op til udgivelsen af singlerne "What Went Down" og "Mountain At My Gates" (fra bandets album "What Went Down", som udkommer 28. august) udviklet sig fra næsten insisterende, utæmmet og uskyldig britpop til en mere melankolsk, dybsindig og tung rock-lyd. Hvis du vil opleve de fem Oxford-drenge og hits som "Inhaler", "My Number" og "Spanish Sahara", skulle du tage i Vega 10. september.

FFS, Tivolis Koncertsal, København, 10. september

Det skotske indierockband Franz Ferdinand og den amerikanske 70'er-glamrock-new wave-duo Sparks har fusioneret til gruppen FFS, der for nylig udgav deres debutalbum. FFS dækker over navnet "For Fucks Sake" – og de to gruppers initialer – og er ifølge begge bands ikke blot et lille sideprojekt, hvilket de nu slår fast med en kommende turné. Franz Ferdinand er kendt for store hits som "Take Me Out", "Matinee" og "Ulysses" fra 00'erne, mens de to brødre i Sparks havde deres storhedstid i 70'erne med album som "Kimono My House" og "Propaganda". Det lyder ifølge GAFFAs anmelder "faktisk mest af alt som en 70'er-musical i et voldsomt højt tempo. Russell Mael og Alex Kapranos deler vokaltjansen og lapper elegant ind over hinanden. Deres respektive krukkede faconer klæder hinanden fint."

 

1. september: Leon Bridges, Vega, København

Den 11. september indtager den karismatiske soulsanger Leon Bridges Vega i København. Musikmagasinet Rolling Stone har udpeget Leon Bridges som én af ti artister, man bør holde øje med i 2015. Sidste år lagde han to live-indspilninger fra et arrangement i hjembyen Fort Worth, Texas på Soundcloud, hvilket førte til en pladekontrakt med pladeselskabet Columbia Records. Hvis du vil opleve det spirende soul-talent, skal du "swinge" vejen forbi Vega den 11. september.

19. september: Einstürzende Neubauten, DR Koncertsalen, København

Den tyske sanger og musik-filosof Blixa Bargeld er en mand med autoritet, og når han befaler, at den danske strygekvartet Messer Kvartetten skal med på scenen i DR Koncerthuset den 19. september, når Einstürtzende Neubauten opfører "Lament," så bliver det sådan. Koncert-værket "Lament" er en bestillingsopgave fra British Museum i forbindelse med 100-året for den første Verdenskrig, og det er ved Danmarks-premieren, at de danske musikere er blevet tildelt et partitur. Albumudgaven af værket fik hele seks stjerner af GAFFAs anmelder, så det er bare med at møde op.

20. september: Seasick Steve, Train (få billetter)

Det var Jack White, der opdagede den tidligere hjemløse vagabond Seasick Steve og tog ham under sine vinger. Den amerikanske bonderøv med det borgerlige navn Steven Gene Wold bygger, ligesom Jack White, sine egne instrumenter og forstærkere, der har resulteret i den rustikke blues-lyd, som han er blevet kendt for og som tilbage i 2008 slog publikum omkuld på Roskilde Festival. Navnet Seasick Steve stammer ifølge Steve selv fra en hændelse på Oslobåden mellem Danmark og Norge, hvor Steve blev søsyg og en af hans kammerater gav ham kælenavnet "Seasick Steve". Oplev også den søsyge redneck på Posten i Odense den 23. september – samt i Studenterhuset Aalborg 24. september og Amager Bio 26. september. De to sidstnævnte koncerter er dog begge udsolgt.

29. september: Reptile Youth og Abby Portner, Bremen Teater, København

Den 29. september gæster den københavnske gruppe Reptile Youth med Mads Damsgaard Kristiansen i spidsen Bremen i København. Gruppen, der indtil for nylig var en duo alias Damsgaard og Esben Valløe, og nu er Damsgaard med backingband, har siden bandets start i 2009 spillet et utal af koncerter i hele verden og har i den sammenhæng høstet stor succes og ros. Med sig til koncerten har Reptile Youth den visuelle kunstner Abby Portner, som skal stå for den visuelle underholdning. Konstellationen spiller også i Mungo Park Teater i Kolding 2. oktober og i Bora Bora i Aarhus 3. oktober.

Miguel, Falconer Salen, 29. september

Går du og mangler rødglødende R&B, kan du godt sætte kryds i kalenderen tirsdag den 29. september. Her besøger det amerikanske R&B-fænomen Miguel nemlig Falconer Salen i København. Verden fik for alvor øjnene op for Miguel tilbage i 2010, da hans fængende single "All I Want Is You", fra hans major label-debut af samme navn, udkom. Et nummer med et skarpt hip-hop-beat blandet med Miguels bløde vokal, der skabte en lyd, som ikke var til stede i radioerne på det tidspunkt. Det etablerede Miguel som en unik og soulfuld vokalist i den moderne R&Bs rækker. Albummet indeholder også nummeret "Sure Thing", som gik nummer 1 på Billboards Hip-Hip/R&B liste, samt hans anden US-nummer 1 hitsingle – sangen "Quickie".

I 2013 gjorde Miguel det hedt under Roskildes Arena-telt, og det fik GAFFAs Jesper Buhl til at kvittere med fire stjerner og konkludere: "Med fare for at fornærme sarte sjæle, så kan det kun beskrives som straight up kneppemusik (i ordets bedste forstand), og der var nok mange ungersvende, der kunne takke Miguel for den teltsex, de fik søndag nat, efter han havde sunget Adorn." Hans seneste udspil, "Wildheart", udkom 30. juni, og fra det album har vi blandt andet fået musikvideoen til singlen, "Coffee". Du kan se den dampende hede video her forneden.

Action Bronson, Store Vega, København, 30. september

Action Bronson udgav i marts sit andet og seneste album, "Mr. Wonderful", som GAFFAs anmelder Peter T. Aagaard tildelte fem stjerner under overskriften "Vidunderligt" og blandt andet skrev følgende om: "På rent overskud og livsglæde er albummet i verdensklasse. Den eneste rids i lakken er det tveæggede sværd, at Action Bronsons univers kan fortabe sig i et stort overflødighedshorn af referencer. Det er lækkert at lytte til, og det er sjovt at dykke ned i for en stund. Tilbage sidder følelsen af, at køkkenchefen har tilberedt et vidunderligt, men let fordøjeligt måltid. Så må eftertiden vise, om det er langtidsholdbart." Læs hele anmeldelsen her.

Action Bronson var, før han blev professionel rapper, en anerkendt gourmetkok i New York, og hans tekster refererer også til mad, men også til sportsfolk og -hold. Som rapper er han inspireret af blandt andre Nas, Mobb Deep og Wu-Tang Clan. For nylig pådrog han sig sin tidligere samarbejdspartner Ghostface Killah fra netop Wu-Tang Clans vrede, fordi han i et interview havde fremhævet sig selv på bekostning af Ghostface Killah. Det fik denne til at true Action Bronson med at afbrænde hans skæg. Læs mere om episoden her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA