x

11 essentielle kunstnere, vi drømmer om på næste års festivaler

11 essentielle kunstnere, vi drømmer om på næste års festivaler

Årets festivalsæson går på hæld. En sæson, der har budt på mange fantastiske kunstnere rundt omkring på landets musikscener, men som også har snydt os for nogle navne, som vi gerne så lægge vejen forbi snart. Derfor bringer vi nu en liste over 11 kunstnere, der ville være ideelle at booke til næste års festivaler. 

1. Adele

I november udgiver Adele med al sansynlighed sit nye album. Udgivelsen er længe ventet både blandt fans og ikke mindst pladebranchen. Hendes album "21" fra begyndelsen af 2011 var nemlig det mest solgte album i USA i både 2011 og 2012, og hun er tilmed den kunstner, der har solgt flest album i Storbritannien i dette årtusind. Sammenlagt har albummet solgt over 25 millioner eksemplarer, hvilket også gør det til det bedst solgte globalt i dette årtusind.

Dén udgivelse fulgte så en lang pause, da sangerinden blev gravid, og vi hørte derfor senest fra hende på James Bond-temaet til "Skyfall" sent i 2012. Så er spørgsmålet bare, om hun også har planer om at spille koncerter – og måske endda begive sig ud på verdens festivalscener. Adele skulle have spillet på Roskilde Festival i 2008, men det blev aflyst, da sangerinden havde for travlt i studiet. 

I anledning af offentliggørelsen af Sam Smiths tilføjelse til Bond-familien kan du her lytte til en live-udgave af Adeles bidrag til selvsamme franchise. 

2. Beyoncé

The Queen Bee er et fast årligt indslag på bookernes ønskeliste, og i år er ingen undtagelse med den række af storslåede shows, man gang på gang hører, at hun leverer ude i resten af verden. Sidste gang, Beyoncé optrådte i Danmark, var i Forum i København i 2013, hvor hun høstede seks stjerner.

"Der er dog ingen tvivl om, at Beyoncé som den mægtige stjerne og ener, hun er, skinner utroligt stærkt live. Især i den opsætning, vi oplevede i aften. En koncert, som vil blive husket.  Og hvis hun holder, hvad hun lovede, nemlig at vende tilbage, kan det varmt anbefales at købe billet," skrev vi dengang.

Beyoncé skal også være mere end velkommen til at tage sin mand Jay-Z med, hvis det er det, der holder hende tilbage. 

3. Black Sabbath

Det legendariske metalband er måske ikke langt fra de danske musikscener, eftersom de for nyligt meldte ud, af de ville drage på deres sidste turné i 2016 inden bandets opløsning. Det kunne meget vel bringe dem forbi Danmark, selv om ingen europæiske datoer er meldt ud endnu. Hvis vi skulle være så heldige, at de lægger vejen forbi Danmark, så kan vi ifølge bandet se frem til et show, der overgår alt, vi hidtil har set fra bandet. Så håber vi bare, at Ozzy, Geezer og Tony når at genforene sig med trommeslager Bill Ward inden da. 

4. Blur

Blur har ikke været på dansk jord siden udgivelsen af deres comeback-album "The Magic Whip", der i foråret faldt i særdeles god jord rundt omkring hos landets anmeldere, inklusiv her hos GAFFA, der gav albummet fem stjerner. Blur har også tidligere spillet på både Roskilde Festival og Smukfest til stor gensidig fornøjelse, så hvad med et lykkeligt gensyn med de danske fans? 

5. Foo Fighters

Foo Fighters har leveret en række opfindsomme koncerter sommeren over, siden Dave Grohl i juni måned brækkede benet – og vi kan ikke lade være med at blive lidt misundelige. Selv om benet nok (forhåbentlig) vil være helet til næste sommer, så bliver en Foo Fighters-koncert nu aldrig noget, man har lyst til at gå glip af. Gruppen har ikke spillet i Danmark siden 2011, hvor vi uddelte seks stjerner.

6. Guns N' Roses

Siden Slash fortalte, at han og Axl Rose atter har forsonet sig efter 20 års brud, har rygterne svirret om en genforening af den besætning, som udgav "Appetite For Destruction" i 1987. Utænkeligt? Måske. Men tænk, at få lov at høre dette riff – måske på Roskildes Orange Scene? 

7. Miley Cyrus

Miley Cyrus har de seneste år med stor effektivitet frigjort sig fra sit Hannah Montana-image, og især det nyudgivne album "Miley Cyrus And Her Dead Petz" har været kronen på værket. Et album, som blev dømt både yderst forfriskende og vellykket. Cyrus gjorde også et fremragende arbejde til årets MTV Video Music Awards, hvor hun agerede konferencier. Nu kunne vi godt tænke os at se giraffen i Danmark også – måske i selskab med kompagnonerne The Flaming Lips?

8. N.W.A.

Da N.W.A. udgav debutalbumet "Straight Outta Compton" i 1988, markerede det en revolution inden for gangster-rap. I år blev biograffilmen med samme navn udgivet, og i den anledning blev de overlevende medlemmer genforenet til en minikoncert i Canada – dog desværre uden Dr. Dre. Så må vi bare håbe, at genforeningen gav dem blod på tanden til at udvide med en lille turné. Meget gerne til Danmark. 

9. Sam Smith

Sam Smith har netop indspillet det kommende James Bond-tema til filmen "Spectre", og så står han i gæld til sine danske fans. Han har nemlig aldrig været på dansk jord, eftersom han i sommer var nødt til at aflyse til koncert på NorthSide grundet stemmeproblemer. To omstændigheder, der meget passende kunne lede til en festivaloptræden næste år, hvis heldet er med os. 

10. Taylor Swift

Selv med fem album på bagen og en massiv fanskare i landet (ligesom i resten af verden) har Taylor Swift alligevel aldrig besøgt Danmark. Sangerinden er hoppet let og elegant over hele Skandinavien på sin "1989"-tour, så det er vist kun fair, at hun gæster en af næste års festivaler. Vi kan slet ikke vente med at se, hvem der joiner hendes slæng til den tid. 

11. The Weeknd

Abel Tesfaye, bedre kendt som The Weeknd, er en uhyggeligt populær herre i disse dage. Han er albumaktuel med "Beauty Behind The Madness", og så leverede han for nylig en flammende performance af hitsinglen "I Can't Feel My Face" til MTV Video Music Awards, der fik megen opmærksomhed på særligt de sociale medier. Med eller uden flammeshow skal The Weeknd være meget velkommen i landet næste år. Eller når som helst. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA