x

15 forunderlige facts om Lana Del Rey

15 forunderlige facts om Lana Del Rey

I anledning af udgivelsen af Lana Del Reys fjerde studiealbum "Honeymoon", har GAFFA valgt at give dig 15 forunderlige facts om sangerinden og hendes karriere.

1. Hendes fulde navn er Elizabeth Woolridge Grant.

2. Elizabeth havde en hård start på sin ungdom, med blandt andet et alkoholmisbrug.

3. For at finde sin lyd har sangerinden haft tre kunstnernavne: Lizzy Grant som var mere indenfor hiphop og rapgenren, May Jailer var i den mere akustiske kategori, og Lana Del Rey er til indie-pop.

4. I starten af sin karriere var hun blond.

5. Under navnet May Jailer indspillede hun albummet "Sirens", som aldrig er udgivet. Det blev dog lækket i 2012, men desværre er lækket ikke til at finde mere.

6. I starten af Del Reys karriere kunne man se, at der var sket noget med hendes ansigt. Rygter om plastikkirurgi florede på internettet. Se hende før og efter hun blev kendt og bedøm selv. Sangerinden sagde selv, at alt var ægte nok.

7. I 2012 skrev hun kontrakt med modelbureauet NEXT Model Management og er stadig en praktiserende model.

8. Hendes første amerikanske tv-optræden var i 2012 i "Saturday Night Live" med værten Daniel Radcliff. Dette endte desværre med en del kritik af sangerinden, som var åbenlyst ramt af nervøsitet. Det udløste, at hun udskød sin turné på ubestemt tid.

9. Der er en taske opkaldt efter hende "The Del Rey" af Mulberry. Se den her.

10. Hun har været ansigt for H&Ms efterårs-damekollektion i 2012.

11. Sangerinden har efterhånden givet sin mening om feminisme, og hvordan det ikke har hendes interesse. Nogle ville sige, hun er antifeminist.

12. Del Rey har tidligere udtalt, at hvis hun skulle spille til en kendts bryllup skulle det være Kanye Wests, hvilket faktisk skete til Wests bryllups-generalprøve med realitystjernen Kim Kardashian i 2014. Det viste sig nemlig, at Kardashian er vild med Del Reys "Young And Beautyful" fra soundtracket til "The Great Gatsby".

13. Sangerinden har også en del tatoveringer. Nogle skaber lidt undren, for eksempel: På sin højre hånd har hun "Trust no one" og på højre ringefinger "Die young". Hun har udtalt, at hun bare gerne ville dø og slet ikke være kendt, men vi regner nu med, at hun vil være her i et stykke tid endnu. På højre arm har hun fået tatoveret "Whitman Nabokov", som er to forfattere, hun citerer i sine tekster. Hun har et "M" tatoveret på sin venstre hånd, dette står for hendes bedstemor Madeleine, og ordet "Paradise" er også at finde på venstre hånd. Den nyeste tatovering er "Nina" (Simone) og "Billie" (Holiday), som er tatoveret hen over hendes bryst. De personlige navne kommer af, at sangerinden bliver ensom på sine turnéer og med de her navne føler hun, at hun har nogle med sig.

14. Del Rey beskriver sig selv som en gangster-version af "Nancy Sinatra"

15. I november 2014 var der endnu et læk, og denne gang var det af en musikvideo, hvor Del Rey siges at skulle blive iscenesat voldtaget. Der var store rygter om, at dette var til en Marilyn Manson-musikvideo, hvilket hun kraftigt afviste – videoen er aldrig kommet ud, kun screenshot derfra.

Lana Del Rey har en interessant forhistorie, og i dag har hun stor succes. Albummet "Honeymoon" er ude nu.

Lyt til hele albummet her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA