Nyhed

SYD FOR SOLEN 2023: Sydkoreansk stjerne-dj melder sin ankomst

Hun fyrede i den grad op under festen ved sidste sommers Distortion i København

De første navne til sommerens udgave af Syd for Solen blev annonceret tilbage i november - inklusive Bon Iver og danske Bremer/McCoy. I sidste uge blev Aphex Twin føjet til plakaten. Og i dag er arrangørerne så klar med endnu et internationalt navn til festivalen, som afvikles den 8.-10. juni i Søndermarken på Frederiksberg.

Det drejer sig om den sydkoreanske dj Peggy Gou, som vil spille op til fest fredag den 9. juni. Der vil blive tale om "sommerensstørste fest," lyder det fra Xenia Grigat, som er programansvarlig på festivalen og senior promoter i musikagenturet smash!bang!pow!, der står bag Syd for solen:

”Fredag på Syd for solen inviterer vi alle til sommerens største fest. Med Peggy Gou på
scenen bliver plænen i Søndermarken til ét bølgende hav. Både som dj og producer er Peggy Gou kendetegnet ved sin kærlighed til solbeskinnede housebeats, pumpende techno, electro og eklektiske, abstrakte elementer, som hun kombinerer med sin egen vokal," udtaler Grigat i en pressemeddelelse i forbindelse med dagens annoncering og tilføjer:


"Det er musik, der fungerer perfekt både til dunkle klub-raves og til at danse solen op Ibiza-style - og nu; Søndermarken-style. Hun kalder det selv ’K-house’ med et kærligt nik til K-poppen. Det er kæmpestort for os at kunne præsentere hende for vores kvalitetsbevidste publikum. Peggy Gou er en af de største internationale elektroniske stjerner, en genrebrydende artist og en glødende musiknørd, som er godt i gang med at få hele planeten - og nu også Søndermarken - ud på dansegulvet. Der dobbelt op på festenergi, med Aphex Twin på plakaten også,” lyder det entusiastisk fra Xenia Grigat.

Peggy Gou kunne senest opleves herhjemme i sommeren 2022, hvor hun optrådte ved Distortion-festivalen i København. GAFFAs udsendte uddelte fem stjerner og skrev blandt andet:

"Peggy Gou kom forberedt med en række tracks, der bød på fusioner af deep house og minimalistisk tekno- og psytrance. Jeg var kontinuerligt overrasket over den solide sætliste, Gou stillede op med, selvom jeg dog også forstår, hvorfor den kunne dele vandene, da der ikke var sparet på de hårde trommesekvenser og minimalistiske tiltag. Lyddesignet havde jeg det dog overvejende ret fedt over, i og med de instrumentale nuancer kom sprødt ud af højtalerne, og der samtidig var en vis rytmisk intentionalitet over sættet."


SYD FOR SOLEN 2023: Bon Iver får internationalt selskab – yderligere tre navne er offentliggjort

 

ANNONCE